A hét embere: saját magamnak köszönhetem azt, hogy stroke-ot kaptam 3

A hét embereként ezúttal a hódmezővásárhelyi Gojdár Tamást mutatjuk be, akinek a neve sokak számára ismerősen csenghet, ugyanis a Joker Cafe, valamint a fiatalok körében igen csak népszerű Penna Club rezidens DJ-je volt hosszú éveken keresztül.

Pályafutásának a tavalyi év végén egy stroke vetett véget. A vele készített interjú a történetét és a jelenlegi állapotát tárja fel.

– A 2018. december 15-én történteket én okoztam saját magamnak. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem lehetett volna elkerülni az akkor kapott stroke-ot. Mert el lehetett volna, ha rendszeresen szedtem volna a háziorvosom által kiírt vérnyomást szabályozó gyógyszereket. De nem szedtem. És ez lett a vesztem, ami által viszont kétségkívül egy új életre tettem szert

– kezdte történetét Gojdár Tamás.

A hét embere: saját magamnak köszönhetem azt, hogy stroke-ot kaptam

Tamás élete azon a bizonyos szombat estén örökre megváltozott. Hét óra körül érkezett meg munkahelyére, a Jokerbe, hogy egy fergeteges estét varázsoljon az oda látogatóknak, ám az estéből valóságos borzalom és életveszély kerekedett.

– Összeestem, és gyakorlatilag a pultban dolgozó kolléganőnek köszönhetem azt, hogy a mentősök, – akik rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek – már pontosan tudták, hogy mivel is állnak szemben. Ugyanis a kolléganőm, Vivien elsősegélynyújtó tudásával kiválóan felmérte azt, hogy esetemben stroke-ról van szó, amit már a telefonban közölt, így azonnal a szegedi Stroke Szakambulanciára szállítottak

– mesélte a DJ.

Ezt követően öt napig volt élet-halál között, bal oldala pedig teljesen lebénult. Elmondása szerint, az, hogy az agya jobb oldalán keletkezett vérzés ezen az öt napon belül önmagától felszívódott és eltűnt, egy olyan isteni csoda volt, ami egyértelművé tette, hogy dolga van még a Földön.

A hét embere: saját magamnak köszönhetem azt, hogy stroke-ot kaptam 1

– Ezután a hódmezővásárhelyi kórházba kerültem, ahol Kanyó Balázs, az ideggyógyászati osztály osztályvezető főorvosa foglalkozott velem, majd az ő segítségével a makói kórház rehabilitációs osztályára kerültem, ahol azóta is folytatom a gyógyulást. Ez egy nagyon hosszú folyamat és rendkívül megterhelő anyagilag és szellemileg is. Ami viszont éltet, hogy kaptam egy második esélyt az Istentől, amit nem szeretnék eljátszani. Kijelenthetem, hogy ez a munkaközösség  végtelenül családias légkörrel és személyekkel van tele, ahol öröm „betegnek” lenni. Segítőkészek, szerethetőek, türelmesek és igen toleránsak. A kezelés pedig maximális és remek. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt négy hónapban egy csodálatos fejlődésen mentem keresztül, aminek eredménye, hogy bottal már okkal-móddal újra tudok sétálni

– osztotta meg velünk Tamás.

Kiemelte, hogy külön köszönetet szeretne mondani Farkas Károly beteghordozónak, aki munkáját szívvel-lélekkel űzvén mindig nagyon alázatosan segít rajta.

A hét embere: saját magamnak köszönhetem azt, hogy stroke-ot kaptam 2

Tamás Láthatóan nagyon elszánt és hittel teli. Úgy véli, nincs más lehetősége, mint megpróbálni mindent megtenni annak érdekében, hogy élete újra teljes értékkel bírjon. Folyamatosan fejleszti és mozgásban tartja testét a gyógytornász által előírt gyakorlatokkal, valamint belevetette magát az internet világába, ahol rálelvén egy Jill Bolte Taylor nevezetű hölgy történetére, változtatni kezdett a hozzáállásán és a gondolkodásmódján is.

– Tudom, hogy igen merész húzás Jill Bolte Taylor történetére alapozni, aki tíz év alatt épült fel és a vele történtek után a súlyosan mentális betegségek kutatására szentelte az életét, ám én úgy vagyok vele, hogy nincs mit veszítenem. Eldöntöttem hát, hogy teljes mértékben megfogok gyógyulni. Ebben pedig olyan erővel hiszek, amilyen erővel korábban soha, semmiben nem hittem. A titok pedig nem más, mint, hogy nem szabad félni. Ez persze nem mindig olyan egyszerű. De ki kell tartanom, hiszen tudom, hogy annak, hogy életben maradtam, oka van. Meg kell találnom ezt az okot és azt a küldetést, amivel a gyógyulásomat követően eltöltöm majd a mindennapjaimat. Emellett persze vissza szeretnék térni a színpadra és DJ-ként dolgozni tovább, valamint a főállásomhoz is, ami az Olcsóbbat.hu internetes oldal. Ezt egy barátom üzemelteti, én pedig kapcsolati menedzserként tevékenykedem benne (ami kiemelkedően jólesik az pedig az, hogy ez az állás még most is fent van tartva a számomra)

– ismertette gondolatait Gojdár Tamás.

Elárulta, hogy céljai között nem csak a mindennapokba való visszatérés szerepel, hanem az is, hogy egy fajta példaként éljen a köztudatban azzal, hogy márpedig a stroke után is van élet. Arra, hogy mi a siker titka azt válaszolta, hogy nem más, mint szeretni önmagunkat annyira, hogy előtérbe helyezzük a fejlődésünket, egészségünket és a gyógyulást.

– A hétköznapok idebenn a kórházban gyorsan és tartalmasan múlnak, amivel lépésről-lépésre haladok a siker felé. Viszont a hétvégék igen depresszív és magányos hangulatban telnek. Ezeken a napokon nincs annyi feladat és gyakorlat, amivel elütném az időt, de szerencsés vagyok, ugyanis a hét főből álló baráti társaságom közül mindig valaki bejön és szól hozzám pár kedves szót. Ezen felől ők azok, akik anyagilag is támogatnak és az ügyeimet intézik

– tette hozzá a DJ.

A hét embere: saját magamnak köszönhetem azt, hogy stroke-ot kaptam 3

Megosztotta lapunkkal azt is, hogy a Szeretem Vásárhelyt Egyesült által szervezett gyűjtés óriási segítségnek bizonyult, hiszen sok-sok kiadása van, ami persze mind a gyógyulását segíti mégis, nehéz őket hónapról-hónapra fedezni.

– Az, hogy stroke-ot kaptam, egy olyan helyzetbe sodort, amiről soha nem hittem, hogy megtörténhet velem. Velem, aki két kanállal ette az életet. Ezáltal pedig olyan tapasztalatokra teszek szert, illetve olyan emberi sorsokat ismerek meg, akik sokkal de sokkal nehezebb helyzettel bírnak az enyémtől. Egyértelműen átértékeltem az életem és arra jutottam, hogy hálát kell adnom azért, hogy mindez megtörtént velem. Mivel ezáltal nem csak testi változásokon, hanem egy lelki fejlődésen is keresztül esek. Boldog vagyok, élni akarok, tele vagyok ötlettel és tervvel. Futni szeretnék és újabb kiváló bulikat csinálni a már korábban említett vásárhelyi szórakozóhelyeken

– mesélte Tamás.

Annak ellenére, hogy a világ immár teljesen másképp működik körülötte, a belőle áradó pozitivitás és akaraterő egy olyan hatást gyakorol, ami sokak számára példaértékű és megható lehet.

Bátran állítom, hogy én több lettem általa!

A hét embere: saját magamnak köszönhetem azt, hogy stroke-ot kaptam 4

Fotó: Gémes Sándor