Orbán Viktor: „A keresztény civilizáció léte a tét!” 1

Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója szerint hasonló beszédekre lehetett számítani, hiszen egyetlen gondolatra volt felfűzve, az pedig a migráció megfékezése -olvasható a Hír TV oldalán.

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője elmondta a Fidesz az európai unió válságát emelte ki. A migráción keresztül vizsgálta az unió hiányosságát.
Lánczi elmondta:

Mióta európai parlamenti választásokat tartunk itthon, azóta ezeket a Fidesz toronymagasan nyerte és most is erre számíthatnak.

Szerinte Orbán Viktornak nagyon erős víziója van, hogy minek kéne történnie az Unióban, míg az ellenfeleinek nincs elképzelése. Elmondta, a legnagyobb nehézség az, hogy bár a miniszterelnök meggyőzte a magyarokat, de a többi európai polgárhoz nehezen tudja eljuttatni ezt az üzenetet.

Boros Bánk Levente szerint egy hatalmi kérdés, hogy ki mondhatja meg Európa milyen irányt vegyen. Szerinte a populista bélyeggel próbálják lejáratni Magyarországot és azt terjesztik az antiorbánista pártok, hogy azért nem szabad elhinni azt, amit a Közép-európai Orbán Viktor képvisel, mert ő csúnya, gonosz demokrácia ellenes diktátor.

Lánczi Tamás elmondta, az Európai Egyesült Államok programja egy elit program, amit valójában nem szeretnének az európai emberek. A brüsszeli elit csak leönti cukormázzal és nem fejti ki mit is jelent valójában az egységes Európa. Hozzátette, meglátása szerint a 2008-as válság félre lett kezelve és annak az utóhatásai kezdik szépen lassan szétfeszegetni az Európai Uniót. Hozzátette még időben vagyunk, ha meg akarjuk menteni, de látható, hogy nagy a baj. Európa egységét a kereszténységben lehetne megtalálni, de ez ellen kézzel-lábbal tiltakozik a brüsszeli elit.

Elmondta:

Ma Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, akinek sziklaszilárd a pozícióija.  

A szakértők az Európai Parlamenti választások lehetséges eredményeit is latolgatták.

Forrás: hirtv.hu

Kép: MTI