Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet küldte szerkesztőségünknek, amit változtatás nélkül közlünk.

Miféle mocskos eljárás ez?

Adott egy ember, aki belelépett egy szögbe. Kihúzza, beköti a lábát, de mielőtt továbbáll, szépen odateszi a szöget a szomszéd elé, lépjen bele az is. Az már úgyse az ő gondja. Megoldotta vajon a problémát?

NEM.

Áttolta a szomszédra. Nagyjából így intézett el egy 8 tagú családot Márki-Zay Péter, amikor Hódmezővásárhelyről kitelepítette őket Földeákra. A polgármester szerint sok gond volt velük. Kitűnő. Most már nem lesz?

DE.

Csak nem neki. Márki-Zay Péter, a szeretet bajnoka, egy 45 ezres megyei jogú város polgármestere lazán áttolt egy problémát egy 3 ezres községre. Ez igen! Remek koncepció. Pont annyira, mint a strucc ötlete, amikor a fejét a homokba dugta. Megszűnt a baj?

NEM.

Márki-Zay Péter ezzel nem csupán azt bizonyította be, hogy a szavainak igazságtartalma üresebb, mint az önkormányzata péntek délután 2 órakor, hanem azt is, hogy egészen egyszerűen képtelen megbirkózni egy 8 fős famíliával. Hangsúlyozom: 8 emberről beszélek. Tavaly februárban véletlenül nem 45 ezer ember képviseletére lett megválasztva?

DE.

Hiába, mert nyolccal sem bír el, inkább kitelepíti őket a városból. Ha nem látja őket, akkor gond egy szál se. Hát miféle mocskos eljárás ez?

Aki képtelen irányítani és főleg integrálni 8 embert, az miként fog negyvenötezer között békét teremteni és fejlődést hozni a városba?

Vagy ez már a korábban Márki-Zay által megálmodott Magyar Gárda előszele? Száműzünk mindenkit, akivel nem boldogulunk, mert halvány fogalmunk sincs arról, miként kellene problémákat megoldani, inkább áthajítjuk az egészet a szomszédba, mint egy rozsdás szöget? Aki ilyet tesz, az alkalmatlan a feladatára és nem méltó semmilyen közösség képviseletére.

HÁT NEM? DE.

Kelemen V. László”