„Megborzongtam és a hideg is végigfutott rajtam” – hároméves a vásárhelyi UFO-sztori

Rejtélyes fűben talált körök tartották lázban három évvel ezelőtt a vásárhelyieket. A laktanya mellett ugyanis egyik pillanatról a másikra különös képződmények jelentek meg, amik kísértetiesen hasonlítottak földönkívüliek látogatására.

Egy 9 méteres, szabályos kört találtak a fűben a vásárhelyi laktanya mellett egy közeli tanya lakói – így kezdődött pontosan három évvel ezelőtt, 2016. április 6-án a vásárhelyi ufókálvária. Az ott élők szerkesztőségünknek jelezték először a rejtélyes jelenséget, amit egy földút és egy villanypásztor is keresztezett.

„Hat éve lakunk itt, de még sosem tapasztaltunk ilyet. A villanypásztort igazgattam, és láttam, hogy az egyik karó elferdült. Mikor odaértem, néztem, hogy mi ez az árnyék, hisz a zsinórnak nem lehet ekkora. Mikor jobban szemügyre vettem, akkor vettem észre, hogy ez egy szabályos kör. Hirtelen megborzongtam, és a hideg is végigfutott rajtam”

– nyilatkozta lapunknak akkor az egyik környékbeli lakos.

„Megborzongtam és a hideg is végigfutott rajtam” – hároméves a vásárhelyi UFO-sztori 1

A nem mindennapi képződményben a fű sötétebb volt, illetve a mohák kiszáradtak benne.

A lakók elmondása szerint csak kutyaugatást hallottak, egyéb szokatlan zajt nem. Volt, aki az egészet földönkívüli látogatásnak tudta be, míg volt, aki csak a talaj minőségére fogta.

„Megborzongtam és a hideg is végigfutott rajtam” – hároméves a vásárhelyi UFO-sztori 2

A nagy port kavaró események után kikértük Sós Tibor szegedi ufo-kutató véleményét is, aki szerint a villanypásztor miatt ufók nem tudtak ott leszállni, ha pedig nem értek ott földet, akkor nem hagyhattak ilyen nyomot. – Első ránézésre boszorkánykörrel, azaz a gombatenyészet első nyomaival állunk szemben – ismertette a szakember.

Később szaporodtak a körök, így a helyieket minden bizonnyal valóban boszorkánykörök tréfálták meg, amik a sok eső hatására alakulhattak ki.

„Megborzongtam és a hideg is végigfutott rajtam” – hároméves a vásárhelyi UFO-sztori 3

Manapság  talán már viccesnek tűnik a sztori, annak idején azonban a Borsnak és a TV2-nek is felkeltette a figyelmét.