Nyílt napok a Pedagógiai Szakszolgálatnál

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye idén másodszor csatlakozott a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete országos rendezvénysorozathoz. Április 8. és 12. között sokszínű, változatos programokkal várják az érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek a szakszolgálatnál folyó sokrétű pszichológiai és pedagógiai munkába.

A tavalyi nagysikerű programsorozat után idén még gazdagabb lehetőségekkel várják a szülőket, pedagógusokat és az intézményben folyó munka iránt érdeklődőket a szakszolgálat pszichológusai és pedagógusai. A kínálatban szerepelnek előadások, workshopok, nyílt órák, saját élményű tréningek és konzultációk is. Valamennyi program ingyenes, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött, amit telefonon vagy emailben tehetnek meg a leendő résztvevők.

A szakmai rendezvényeinkkel már második alkalommal csatlakozunk az évente megrendezett Pedagógiai Szakszolgálatok Hete országos programhoz, melynek célja, hogy betekintést nyújtson a köznevelési rendszer eme sajátos, sokoldalú intézményének működésébe. Hét tagintézményünk változatos programjaiból válogathatnak a megye teljes területén. Nyílt napokon korai fejlesztő, óvodai és iskolai fejlesztő foglalkozásokat nézhetnek meg, szakma-, és ágazatközi műhelyeken vehetnek részt, a szülőkkel pedig hasznos praktikákat osztunk meg a gyermekükkel való otthoni közös játékokhoz, tevékenységekhez – tudtuk meg Bacsa Judittól, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatójától.

A makói rendezvényekről Koczkás Anikó tagintézmény-vezető nyújtott tájékoztatást.

“Célunk a preventív szemlélet és a fejlődés előtérbe helyezése. Ahhoz, hogy a gyermekek minél hamarabb a szükségleteiknek megfelelő, hatékony támogatásban részesüljenek elengedhetetlen az együttműködés a szülőkkel, a pedagógusokkal. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz közelebbről megismerni innovatív módszereinket, saját élményeiken keresztül kipróbálni azokat a lehetőségeket, melyek a térség minden gyermeke számára elérhetők a mindennapok során” – ismertette a vezető.

Forrás: Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat