hangverseny 2

A mai napon tartották az Éneklő Ifjúság hangversenyt a Református Ótemplomban. A minden évben megrendezésre kerülő találkozón öt kórus tagjai léptek fel a csodálatos falak között.

Öt iskola: a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium, a Klauzál Gábor, a Liszt Ferenc Ének-zenei és a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola énekkara vett részt a minden évben megrendezett hangversenyen.

hangverseny 10

Tatár Sándorné, a Klauzál Gábor Általános Iskola ének munkaközösség-vezetője elmondta, hogy a rendezvény 84.-ik alkalmával a kora barokktól egészen a romantikus darabokig hallhattak énekműveket a diákok előadásában. A rendezvényt Balázs József tankerületi igazgató nyitotta meg.

hangverseny 13

Zongorakíséret mellett felcsendültek egyházi kórusművek is, és összesen 260 gyermek hangja kápráztatta el a családtagokat, pedagógusokat, ismerősöket. A fellépést komoly felkészülés előzte meg a legjobb eredmény elérése érdekében. Az előadások után a szakma neves képviselői értékelték a kórusok munkáit.

hangverseny 16

Az éneklő gyerekek egyfajta összetartozás élményét nyújtották a közönség számára és az angyali hangok együttes hangzása melegséggel töltötte el a hallgatóság szívét.

hangverseny 14 hangverseny 15 hangverseny 11  hangverseny 8 hangverseny 7 hangverseny 4 hangverseny 3 hangverseny 1 hangverseny hangverseny 2