Két összeillő ember: ha(m)vas Mucika és az önjelölt Messiás

Sajtóhírek szerint Márki-Zay Péterről ír könyvet a bukott televíziós műsorvezető, Kálmán Olga. Nem túl hosszú, de annál dicstelenebb közös múlt áll mögöttük a berobbanó hazugságcunamitól egy új jobbközép pártig és a miniszterelnök-jelöltségig. Összenőtt, ami összetartozik.

– Lesz ön valaha, valamikor miniszterelnök?
– Hát ez egy nagyon jó kérdés, mert sokan kérdezték… […] Én soha nem mondanám azt, hogy soha. Óriási megtiszteltetés lenne. […] Én nyilvánvalóan nem zárnám ki azt, hogy egy ilyen helyzet előállhatna…

A fenti, sokatmondó párbeszéd Kálmán Olga és Márki-Zay Péter között hangzott el a Hír TV 2018. április 23-i Egyenesen című adásában. Rövid, rögös út vezetett az egyszerű kisemberinek álcázott materialista kereszténységtől a Megváltó-szerepig:

Olga és Péter előbb (április 8-a előtt) együtt nevettek, majd (április 8-a után) együtt sírtak. Most meg együtt álmodoznak.

Két összeillő ember, avagy: összenőtt, ami összetartozik.

A Simicska-féle zacskós tévé hírhedt Mucikájánál (2018-ban, a riporter nyári kirúgásáig) visszatérő vendégnek számított a vásárhelyi celeb polgármester(jelölt). Nem túl hosszú, de annál dicstelenebb közös múltjuk Márki-Zay berobbanó hazugságcunamijától a leplezetlen pártalapító és miniszterelnöki ambíciókig terpeszkedik. Az ellenzék önjelölt vezéréről most – szivárogtatta ki a Vásárhely24 – könyvet ír a bukott műsorvezető.

Mára közismert, hogy a „Jobbik-logó nélküli jobbikos”, másképpen mondva „árpádsávos szocialista” Márki-Zay Péter a szivárványos szörnykoalíció kísérleti mintapéldányaként a Vona Gábor–Szabó Gábor politikai tandem országos politikai és párterőforrásainak, rejtélyes pénzügyi manővereinek, valamint a Simicska Lajos-féle egyszer volt zacskós médiabirodalom hátszelének köszönhetően ejtőernyőzött be Hódmezővásárhely polgármesteri székébe. Amit nyilvánvalóan ugródeszkának használ országos politikai karrierjének építgetése érdekében. Ehhez járult és járul hozzá Márki-Zay kritikátlan ajnározásával és sztárolásával „csak egyenesen” Kálmán Olga, aki az eddigiekben is örömmel szívta magába vásárhelyi vendége csúsztatásait, hogy most Orbán Viktor kihívójaként mázolja az égre a Bercsényi utca soros hősének portréját.

A 2018. január 8-i Egyenesben drámai nagyjelenettettel indítottak: kis híján (közös) sírásba torkollt a Márki-Zay-színészkedés. Ez volt az a nehezen feledhető adás, melyben csúcsra járatták az azóta ezerszer leleplezett hazugságcunamit a jószándékú magánemberek (értsd: Dombi-Kiss László vásárhelyi Jobbik-elnök) által a politika felé noszogatott „kisember” „különös” kirúgásától a „hirtelen” üzembe helyezett térfigyelő kameráig. Itt dobta be Márki-Zay az azóta védjegyévé vált fából vaskarika „materialista kereszténységét”, és hazudta magáról azt is: kiábrándult fideszes, aki „mindig jobboldali, keresztény pártokra szavaztam a rendszerváltás óta” (bizonyára ilyen az SZDSZ és az LMP is, melyekre egy későbbi lapinterjúja szerint buzgón és tiszta szívvel ikszelgetett).

(Kis kitérő: pikáns, hogy Márki-Zay akkor még úgy nyilatkozott a 2018 előtti vásárhelyi fideszes városvezetések azóta folyamatosan alázott és gyalázott tevékenységéről, hogy: „a város biztonságos, hála a Jóistennek, nagyon sok pozitív dolog van, gyönyörű, épül-szépül”… Ki emlékszik ma erre?)

Persze „tudják: csak egyenesen!”

Az ellenzék sokadik csúfos választási kudarca, Simicska alkoholgőzös összeomlása és a két fővárosi látványtüntetés után 2018. április 23-án Márki-Zay – hova máshová? – egyenesen Kálmán Olgához szaladt, hogy ábrándozzanak kicsit arról, hogy „váratlan fejlemények akár néhány nap alatt is elsöpörhetik a kormányt”.

Majd a látszatvárosvezető belebegtesse: miután a jelenlegi ellenzék – szerintük végleg – megbukott, Magyarhonnak bizony egy új jobbközép, konzervatív pártra van szüksége a Fidesz és Orbán leváltására. Arra a bizonyos „tiszta, szakértői, becsületes, tisztességes alternatívára”. No meg valamennyi jelenlegi ellenzéki párt szavazónak egyesítésére bizonyos politikusaik kimazsolázásával.

Hogy ki lenne a (be)képzelt rendszerváltás pártalapítója és első számú vezetője, arról legyen elég a cikk elején idézett párbeszéd…

Páratlan (vegyes)páros, annyi szent. Kálmán Olga és Márki-Zay Péter semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek. A főpolgármesterségről álmodozó balliberális médiaceleb és Vásárhely önmagát miniszterelnöknek képzelő pártalapító dobbantója kéz a kézben ragadnák meg a kormányrudat.

Innen üzenjük nekik, stílszerűen: „Ez a rendszer erkölcsileg már megbukott.”

Mármint az övék.

Márki-Zay Péter és Kálmán Olga

Márki-Zay Péter és Kálmán Olga