Újabb brüsszeli beismerés: terroristák juthatnak névtelen migránskártyához

A Fidesz szerint a brüsszeli bizottságnak válaszolnia kell arra: hogyan kaphatott migránskártyát a Magyarországon elfogott szír terroristavezér, Haszan F.? 

Halász János, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciószóvivője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: egyre több kérdés fogalmazódik meg a migránskártyákkal kapcsolatban, miután Brüsszel azt már elismerte, hogy Haszan F. is hozzájutott ahhoz.

Ha olyan szigorú a kártyák kiosztásakor az ellenőrzés, mint ahogy azt a brüsszeli bizottság állítja, hogyan juthatott ahhoz hozzá a terroristavezér? – fogalmazta meg az általa legfontosabbnak ítélt kérdést.

Mennyi ideig volt Haszan F.-nél a kártya és összesen mennyi pénzt kapott azon keresztül? – sorolta kérdéseit. Kik bonyolítják a programot, milyen szervezeteket vonnak be abba és így hogyan tudják ellenőrizni a pénzfelhasználást?

Halász János szerint a brüsszeli bizottság eddigi nyilatkozatai egyáltalán nem megnyugtatóak, sőt egyre inkább úgy tűnik: a migránskártyák komoly biztonsági kérdéseket vetnek fel, azok alkalmasak a migráció és a terrorizmus finanszírozására is.