Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 7

A pénteken megnyitásra kerülő, egy héten át tartó Aranyossy-napok keretében indult ma az az előadássorozat a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban, amely az autizmussal élők világnapjának apropója kapcsán jött létre.

Április másodika az autizmussal élők világnapja. Ennek keretében az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola a Református Ótemplomban szervezett előadássorozatot.

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban

Kovács Beáta, az intézmény autizmus munkaközösségének vezetője lapunkkal megosztotta, hogy ilyen és ehhez hasonló eseményekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az autizmussal élők is ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak, mint mindenki más.

„ Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 2007-ben nyitotta meg munkaközösségének kapuit az autizmussal élők irányába. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy egyre többen veszik igénybe az oktatási rendszerünk ezen felületét. Ennek okáért úgy véljük, hogy fontos, hogy ilyen és ehhez hasonló események keretén belül megmutathassuk azt, hogy milyen értékteremtő kincsei is az autizmussal élők a mai társadalomnak” – ismertette Kovács Beáta.

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 1

Az eseményt egy művészeti kiállítás megnyitó előzte meg, majd ezt követte az öt, kiemelkedően fontos témakört feldolgozó előadássorozat.

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 2

Szó esett arról, hogy milyen az élet a középiskolán túl autistaként, valamint két szülő is beszámolt saját történetükről, majd egy autistáknak munkát adó munkáltató, illetve egy autista munkavállaló gondolatait is megismerhették a rendezvényre látogatók.

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 4

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 5

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 6

Az esemény után pedig egy közös sétára és flashmobra került sor a belvárosban.

Az autizmus jegyében telt a mai délután a Református Ótemplomban 3