Figyelmeztetés: felerősödhet az illegális migráció a balkáni útvonalon

Nem sokon múlt az élete annak a két spanyol biztonsági őrnek, akiket egy húsz főből álló migránshorda támadt meg Madrid Hortaleza nevű városrészének egyik menekültügyi központjában – olvasható az El Mundo honlapján – írja a 888.hu.

A kísérő nélkül érkezett fiatalkorú migránsok számára fenntartott intézményben azután szabadultak el az indulatok, hogy két bevándorló a menekültügyi központ egy olyan részére szeretett volna bemenni, amelyet két biztonsági őr őrzött.

A migránsok az egyértelmű tiltás ellenére is mindenképpen be akartak jutni az elzárt területre, s amikor ezt a biztonsági őrök megakadályozták, verekedés tört ki.

A két spanyol férfi sorsát megpecsételte, hogy a támadók segítségére újabb migránsok érkeztek, gyakorlatilag egy húsz főből álló migránshorda verődött össze. A verekedés közben előkerültek a botok és a kövek, a bevándorlók ezekkel ütlegelték a biztonsági őröket.

Végül csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt halálos tragédia, a két spanyol férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Sajnos ez a mostani támadás a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető elszigetelt jelenségnek, korábban ugyanebben a madridi menekültügyi központban is történt már hasonló eset, melyet követően az ott dolgozók egy közleményt is kiadtak, amiben felhívták a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára.

A 2015-ös migrációs válság kezdete óta nemcsak Spanyolországban, hanem Európa több országában is számos hasonló eset történt, a legnagyobb vihart talán az kavarta, amikor 2016-ban egy svédországi migránsszállón egy szomáliai migráns halálra késelte az intézmény egyik női alkalmazottját.

Forrás: 888.hu