Soros György

A milliárdos tőzsdespekuláns hálózata főszerepet vállal az illegális bevándorlók Európába hozatalában.

A német média vasárnap az Európai Bizottság adataira hivatkozva arról számolt be, hogy „az Európai Unió 730 ezer, a Földközi-tengeren bajba jutott migráns kimentésében segédkezett 2015 óta”. A mentőakciókban kulcsszerepet játszanak a különböző „civil szervezetek” és NGO-k. Mindez azt jelenti, hogy Brüsszel a Soros-szervezetekkel karöltve több mint 700 ezer migráns Európába importálásához járult hozzá – tudósít számos hírportál. Az Echo TV viszont megjegyzi, hatékonyan veszi fel a Soros-hálózat elleni harcot Matteo Salvini olasz belügyminiszter, kinek köszönhetően a tavalyi év hasonló időszakához képest mintegy 95 százalékkal csökkent a Földközi-tengeren Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma. Vagyis ahogy Orbán Viktor a szárazföldön, úgy Salvini a tengeren fékezte meg a migrációt.

A román Evenimentul Zilei cikke szerint Román Nép Pártja néven egy magát kifejezetten „Soros-ellenesnek” meghatározó politikai alakulat is megméretteti magát a közelgő EP-választáson. A Ninel Peia volt képviselő által alapított és vezetett formáció célja, hogy felvállalja a küzdelmet a Soros György milliárdos tőzsdespekuláns által finanszírozott, progresszív politikát hirdető, de valójában az európai nemzeti érdekeket és értékeket lábbal tipró nemzetközi NGO-k ellen. A párt alelnöke két tartalékos tábornok, ezért „tábornokok listájának” is nevezik a szerveződés EP-listáját. A Román Nép Pártja kiáltványában úgy fogalmaz, Romániát elárulták a vezetői „és a más népek homályos érdekeit szolgáló románellenes szervezetek”.

A Breitbart.com politikai híroldal pedig a migránskártyákról készített összeállítást. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyarországon elfogott magas rangú szír ISIS-terroristával kapcsolatban arról beszél a cikkben. Mint mondja, kiderült, a gyanúsított dzsihádista is részesült a brüsszeli migránskártyákból, ennek révén a magyar minimálbért messze meghaladó havi 500 eurós jövedelme volt. Az államtitkár emlékeztetett, az Európai Bizottság elismerte, hogy az ENSZ és az Európai Unió csak idén januárban, 60 ezer, az uniós adófizetők pénzéből előre feltöltött bankkártyát osztogatott szét az EU területére érkező bevándorlók számára, akiknek ráadásul sok esetben a személyazonosságát is lehetetlen megállapítani.