Mentálhigiéniai szakmai napnak adott otthont az Ótemplom 3

Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola pénteken megnyitott Aranyossy-napok kiemelkedő és kulcsfontosságú szakmai napjának adott otthont ma a hódmezővásárhelyi Református Ótemplom.

Az intézmény dolgozóinak és szülőknek is egyaránt szóló, mentálhigiéniai napra délelőtt a Református Ótemplomban került sor, ahol három pszichológus és egy teológus-lelkész mutatott be és világított rá egy-egy, a lelki egészséggel kapcsolatos témára, s azok részleteire.

Az eseményt Bán Csaba református lelkész nyitotta meg.

Mentálhigiéniai szakmai napnak adott otthont az Ótemplom

Kissné Hatvani Erika, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola vezetője elmondta, hogy a már évek óta megrendezésre kerülő Aranyossy-napok igen kiemelkedő eleme a szakmai nap, amely rendszerint fontos és aktuális témákat dolgoz fel.

„Az idei évben az oktatási intézmény dolgozói úgy vélték, hogy a lelki egészségre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, főleg a mai világban, így aztán az előadókat ehhez mérten választották ki” – emelte ki Kissné Hatvani Erika.

Mentálhigiéniai szakmai napnak adott otthont az Ótemplom 1

Fodor Boglárka pszichológus „Hogyan dicsérjünk” címen adott elő. Fuszkó Zita pszichológus a „Szabadság Szerelem” néven futó előadását mutatta be. Sipka Tünde pedig „Hogyan segítsek” nevezetű beszámolóját osztotta meg az érdeklődőkkel.

Ezt megelőzően Bodó Sára, a debreceni Református Hittudományi Egyetem docense, teológus-lelkész a „Ki a rossz? A gyermek vagy a környezete” témát ismertette.

Mentálhigiéniai szakmai napnak adott otthont az Ótemplom 2

A szakmai nap végén a hallgatóságban felmerült kérdések mind-mind megválaszolásra kerültek a szakemberek által.