Megnyerte az alapszakaszt a Vásárhelyi Kosársuli!

Igazi rangadót vívott március utolsó napján a Vásárhelyi Kosársuli, hisz az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának zárófordulójában a listavezető Bajai Bácska látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A tét nem kisebb volt a nagy múltra visszanyúló rangadón, mint az első hely sorsa: Tóth Tamás együttese annak a szellemében léphetett pályára az ellenfelek számára bevehetetlen várként tornyosuló hazai környezetben, hogy amennyiben diadalmaskodik, úgy minden bizonnyal megnyeri az alapszakaszt.

A mérkőzés összképét tekintve egyértelműen megállapítható, hogy ezt a célkitűzést maximálisan teljesítette a csapat, hisz végig rendkívül koncentráltan, összeszedetten, a találkozót kontrollálva játszottunk. Már az első percekben magunkhoz vettük a kezdeményezést, a meccs Vas Péter már-már védjegynek nevezhető nyitóhármasával indult, hogy aztán ezt további kettő kövesse még a negyed során. 13 pontjával egymaga vezette a sárgamezeseket, a bajaiak pedig csak asszisztálni tudtak a masszív hazai játékhoz.

22-18-cal zárult a játékrész a napfényes Hódtóiban, amely szépen-lassan megtelt szurkolóval – a közönség segítsége is kellett a nehéz pillanatokban. Vukicevic kettesénél a 15. percben ugyanis először vezettek a Bács-Kiskun megyeiek, az adok-kapok néha kapkodásba alakult át mindkét részről, sok hiba akadt támadásban és védekezésben egyaránt. Börcsök kettese után a Baja támadhatott a félidei vezetéshez, Nagy szép tripláját követően így 34-38-as állást mutatott az eredményjelző.

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy a szezont a kiváló harmadik negyedekkel indította a Kosársuli. Régóta nem láthattunk ilyesfajta játékrészt, de épp itt volt az ideje: ez a tíz perc ugyanis egy csapásra eldöntötte, ki az úr a háznál Vásárhelyen. Jakab hármasával 48-48 volt a 26. percben, hogy aztán a kiválóan játszó Varga Zalán percei következzenek: erős támadójátékkal szépen-csendben elléptünk, és 24-esünk negyedzáró középtávolijával, 13-4-es rohammal kilencpontos fórt harcoltunk ki a hajrára!

Ahol aztán Molnár Bence, Bálint Erik és Béres Nándor megszórta magát (Vargával és Vassal kiegészítve öten jutottak tíz szerzett pont fölé a végére), a Baja pedig hiába próbált zárkózni, csak a tisztes differencia tartására volt képes. Tóth Tamás együttese 82-73-as arányban diadalmaskodott, s mivel az Óbuda kétszeri hosszabbítás után felülmúlta a Pápát, a Kosársuli megnyerte az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát! Hibátlan hazai mérleggel, tizenkettőből tizenkettő győzelemmel, tegyük hozzá…

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Bajai Bácska FKE 82-73 (22-18, 12-20, 27-14, 21-21)
Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Józsa, Reisz
Kosársuli: Molnár 10/3, Pavlovic 3, VARGA 16/3, Bálint 16, Vas 15/9,
Csere: Kovács -, Béres 13/3, Perák 5, Rostás 2, Kelemen -, Börcsök 2.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Baja: NAGY 21/9, Pongó 16/12, Goldring 2, JAKAB 18/6, Kövágó-Laska -,
Csere: Kollár 3, Ágfalvi 5/3, Vukicevic 8, Kovács -.
Vezetőedző: Cservék Csaba

Tóth Tamás: „Előzetesen azt beszéltük meg a csapattal, hogy nem számolgatunk, hanem a sorsra bízzuk magunkat és minimum megszorongatjuk a bajnokesélyest. Az első félidőben a hibáinkat jól használta ki a rutinos Baja, de a félidőben rendeztük a sorokat. A harmadik negyedben dőlt el a rangadó, meg tudtuk törni ellenfelünket. Száz százalékos mérleget tudunk egyedüliként felmutatni hazai pályán a Zöld csoportban, erre nagyon büszke vagyok. Hogy mit hoz a rájátszás, még nem tudom, de amit eddig a játékosaim elértek, emelem előttük a kalapom!”

Cservék Csaba: „A második félidőben gyenge védekezés miatt nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. Támadásaink pontatlanok voltak. Gratulálok az ellenfélnek!”

A rájátszásban a Kosársuli ellenfele a DEAC U23 lesz.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu