Vásárhelyre látogat az utolsó Ős-Cseresnyés „diák” 1

Kis Sámuel 77 éve költözött be az akkori Cseresnyés Otthonba. Ennek apropóján szerveznek múltidézést és kötetlen beszélgetést a kollégiumban.

Hódmezővásárhelyen 1938-ban jött létre a Tanyai Tanulók Otthona, amely a maga idejében az egyetlen ilyen jellegű intézmény volt Magyarországon. A sok támogató közül ki kell emelni Németh László írót, aki az 1939-ben írt Cseresnyés című drámájának a teljes bevételét felajánlotta az intézmény számára, ezért 1942-ben a Tanyai Tanulók Otthona felvette a Cseresnyés Otthon nevet. A Cseresnyés Kollégium ma is létezik Hódmezővásárhelyen.

Már csak egyetlen Ős-Cseresnyés „diák” él Kis Sámuel személyében, aki a II. világháború idején, 1942-ben költözött be a Cseresnyés Otthonba, és annak 1946-ig volt lakója. Egész életében őrizte és ápolta a Cseresnyés hagyományt, fantasztikus memóriával és elképesztő dokumentum gyűjteménnyel rendelkezik. A Cseresnyés Otthonba történő beköltözésének 77-dik évfordulóján, április 10-én meglátogatja a Cseresnyés Kollégium lakóit, és szeretettel vár minden érdeklődőt múltidézésre és egy kötetlen beszélgetésre.

Vásárhelyre látogat az utolsó Ős-Cseresnyés „diák”