A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni

A hét embereként a hódmezővásárhelyi, Szeri-Majoros Bettina, a Nails by Betti kézápoló és műkörömépítő szalon vezetőjét mutatjuk be.

Bettina ugyan nem tősgyökeres vásárhelyi, ám évekkel ezelőtt mégis itt találta meg önmagát és hivatását, amelynek azóta is örömmel él.

– 2013-ban a tanulmányaim és a szerelem hozott Vásárhelyre, ugyanis a párom itt kapott munkát én pedig a Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója lettem. Fogtechnikai szakirányon végeztem, amellyel ezt követően sajnos nem tudtam elhelyezkedni. Legalábbis a környéken nem volt minderre lehetőség. Viszont a város és a környezet is, a maga csendessége és barátságosságának köszönhetően igen a szívemhez nőt. Illetve a párom munkája is egyre biztosabbá vált, minek okáért úgy döntöttünk, hogy itt telepedünk le. Mindig is vonzottak a kézügyességre orientált szakmák-hivatások, így aztán biztos voltam abban, hogy egy olyan terülten szeretnék majd elhelyezkedni és kiteljesedni, ahol erre szükség van és mindez kamatozni is tud. Ennek okáért végtelenül sajnáltam azt, hogy nem a fogtechnika világa lesz majd az a hely, ahol az álmaim megvalósulásra kerülnek. Ezt követően felmértem a lehetőségeimet és gondolkodni kezdtem, hogy mely terülten lesz számomra a legmegfelelőbb. És mivel a szépségipar világa igen csak vonz, a kézápolás és a műköröm építés mellett döntöttem

– kezdte gondolatait Szeri-Majoros Bettina.

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 1

Aki megosztotta velünk azt is, hogy egyáltalán nem bánja, hogy a párja – aki időközben a férje lett – és Hódmezővásárhely mellett döntött kamasz éveiben.

– Tanulmányaim befejezésekor 2016-ot írtunk miután mindössze egy hónapot voltam munka nélkül aztán a hódmezővásárhelyi Fontana Egészségcentrum recepciósa lettem, ahol több, mint két évig dolgoztam. Hálás vagyok, ugyanis itt aztán rengeteget fejlődtem a kommunikáció és az emberekhez való viszonyulás terén, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy amivel ma foglalkozom könnyen menjen. Ennek ellenére már az elején azt éreztem, hogy ez még mindig nem az én utam és ez még mindig nem teljesen az, ahol én önmagam tudok lenni. Így 2017. novemberében úgy döntöttem belevágok a napfény városában, Szegeden, a kézápolás és műkörömépítés elméleti és gyakorlati tudásának elsajátításába. Avagy ami a fogtechnikai végzettségem megszerzése után megfogalmazódott bennem, az gyorsan a valóságban is egy létező dologgá kezdett válni

– ismertette a Nails by Betti szalon vezetője.

Elárulta, hogy már a képzés elején kiderült a számára az, hogy ehhez bizony nem csak türelem és kreativitás, hanem magas fokú elméleti tudás is szükségeltetik.

– Igen csak megdöbbentett, hogy ebben a hivatásban nem feltétlenül lesz elég az, hogy precíz vagyok és ötletgazdag. Gyorsan kiderült, hogy ismernem kell a körmökkel kapcsolatos, egészségügyi tudnivalókat, az ápolás lépéseit majd a műkörömépítés pontos lépéseit is, amelyek szintén nem feltétlenül olyan egyszerűen elsajátíthatóak. Sőt, rengeteg gyakorlást és odafigyelést igényelnek. Első körben tehát rokonok, barátnők és ismerősök voltak azok, akiken teszteltem és gyakoroltam az oktazás alatt megtanultakat. Mindezt a recepciós állásom mellett. És, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt bennem mindeközben egy fajta félsz. Mert volt. Rendkívül tartottam attól, hogy a városban meglévő, erős konkurencia mellé hogyan tudok majd én is úgy beállni a sorba, hogy a munkám keresett legyen

– mesélte a műkörömépítő.

Ám az a bizonyos sors gyorsan bizonyította a számára hogy nincs mitől félnie, a szépségipar világában a helye.

– Az öt hónapos oktatást követően, amelyre a Nail Artistban, Martonosi Enikőnél került sor, sikeres vizsgát tettem, ennek ellenére mégsem vágtam azonnal bele. Valahol azt éreztem, hogy még egy kicsit várnom kell. Ülepednie és érnie kell annak, amit megtanultam. Persze mindeközben, mint, ahogyan azt említettem is rengeteget gyakoroltam. Míg végül egy nagyon kedves ismerősömnek köszönhetően kitudtam venni ezt, a Kinizsi utca 27. szám alatt található kis szalont. Lassan de biztosan – de még nem teljesen – a magamévá tettem és kuncsaftgyűjtésbe kezdtem. Ennek lassan több, mint fél éve és szerényen, ám mégis büszkén mondhatom, hogy jelenleg 30-35 állandó vendégem van, amely napra leosztva nagyjából két-három munkát takar

– fejtette ki Szeri-Majoros Bettina.

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 3

Hangsúlyozta, sokat köszönhet a férjének, aki mindenben támogatta és biztatta. Ugyan mind ketten tudták, hogy a mai világban a kozmetika és a szépségipar világában tevékenykedni egy végtelenül kockázatos és anyagilag is megterhelő dolog, de a szerencsére bízván magukat mégis elindultak az úton.

– Az, hogy gyakorlatilag a szalon talált rám és nem én a szalonra adott egy akkora löketet és biztonságérzetet, hogy úgy éreztem kár lenne kihagyni, és nem megpróbálni elindulni ezen a pályán. Hangsúlyozásra méltó, hogy az állam igen jó lehetőségeket biztosít ahhoz, hogy azok, akik kezdő vállalkozóként szeretnének tevékenykedni, gond nélkül megtehessék. Vagy legalábbis kevesebb gonddal induljanak meg az első fél évet illetően. Én magam is igénybe vettem és nem titok, hogy ennek köszönhetem azt, hogy fejlődni tudok, hiszen úgy az eszközök illetve az „alapanyag” amiből dolgozom mind-mind nagyon sok pénzbe kerül. Így jelenleg azon igyekszem, hogy ne veszteséget mutassak és, hogy minél többen megismerjenek és elismerjék a munkámat, amit úgy vélem szívvel és lélekkel végezek minden nap

– osztotta meg velünk Bettina.

Tevékenysége a kézápolásra terjed ki, amelyet férfiak és nők is egyaránt igénybe vehetnek, emellett kézmasszázst is vállal, valamint a klasszikus és a francia manikűr, a műkörömépítés és az erősített géllak tartozik a tényleges hatáskörébe.
A beszélgetés végén megragadtuk hát az alkalmat és megkérdeztük melyek lesznek az idei év trend színei és formái, ami a körmöket illeti.

– Mint minden évben, idén is hódít a piros. Ezen kívül nagy trendnek örvend a lila minden árnyalata, a citromsárga és a korall szín is. A formát illetően pedig a szűkített kocka, kocka egyre közkedveltebb. És büszkén kijelenthetem azt is, hogy nagy örömömre nálam a hölgyek minden korosztálya megfordul

– mesélte Szeri-Majoros Bettina.

Azt reméli, hogy vendégei precizitását veszik majd alapul, minek után munkái mellett döntenek majd. Céljai közé tartozik, hogy minél magasabbra jusson hivatásában, ami azt is jelentheti a későbbiekre nézve, hogy nem vetné meg ha egyszer ő maga is oktatóvá vagy társvállalkozóvá válhatna.

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 4

Kedves vásárhelyi Hölgyek! Engedjék meg, hogy ne csak úgy, mint a cikk írója, hanem, mint alany ajánljam Önöknek bátran és elégedetten Szeri-Majoros Bettina kézápoló és műkörömépítő munkáját!

Mindamellett, hogy egy rendkívül kedves és aranyos lányról beszélünk, egy jó technikai alapokkal bíró, ügyes és valóban precíz, odafigyeléssel teli munkát végez. Aki csak teheti ne habozzon, menjen és hosszúra sikeredett, zord, hideg téli időszak után frissítse fel kezeit, hogy aztán ápolt, szép színekben pompázó körmökkel várja a tavaszt!

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 2

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 5

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 6

A hét embere: a műkörömépítéshez nem elég csupán ötletgazdagnak lenni 7

Fotó: Gémes Sándor /Szeri-Majoros Bettina