„Egy jó meccset szeretnénk több száz vásárhelyi szurkoló előtt!”

Az alapszakasz első helyéért lép pályára vasárnap este a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának utolsó fordulójában igazi rangadót láthat a Hódtói Sportcsarnok közönsége, hisz a listavezető Bajai Bácska lesz az ellenfél – a cél pedig az elsőség megszerzésével párhuzamosan a minél kedvezőbb helyzet és a pályaválasztó előny kiharcolása a felsőházi rájátszásra.

Amennyiben a mieink legyőzik a Bács-Kiskun megyeieket, továbbá az Óbudai Kaszások felülmúlja a Pápa gárdáját, úgy Tóth Tamás csapata végez az élen; ráadásul mindezt úgy érheti el a Kosársuli, hogy tizenkettőből tizenkettő mérkőzésen nem talál legyőzőre a Hódtóiban. Természetesen vezetőedzőnk is tudja, hogy a hibátlan mérleg megtartásához száztíz százalékos teljesítményre lesz szükség.

„Nem is lehetne szerintem pikánsabb összecsapással zárni az alapszakaszt idén a Zöld csoportban, mint a Baja ellen. Nekem ez lesz az első csörtém itthon a bácskaiak ellen, de már hallottam régi történeteket ennek a párharcnak a fontosságáról. Régi időkre nyúlik vissza a két csapat rivalizálása és minden egyes alkalommal kettőzött erővel veti bele magát a küzdelembe mindkét társaság. A két egyesület amúgy nagyon jó viszonyt ápol egymással, a felkészülés alatt nyáron még kétszer is megmérkőztünk egymással, semmi ellentét nincs a két társaság között. Nagyon hosszú alapszakasz utolsó meccséhez érkeztünk, ami sok mindenről dönt, de a lényegi kérdésekről már nem. A bajai csapat és mi is nagyon eredményesen szerepeltünk eddig, nem véletlenül biztosítottuk már be magunknak az első helyek egyikét. Több verzió is van, hogy a Baja, az Óbudai Kaszások és mi hogyan és mikor fogunk a képzeletbeli dobogón állni az alapszakasz utolsó fordulója után. Szeretnénk a legelőkelőbb helyen végezni, ezzel is minél jobb pozícióból várni a negyeddöntőt” – fogalmazott trénerünk.

„Természetesen a győzelem a célunk, nagyon szeretnénk egyedüli csapatként a mezőnyből veretlenek maradni hazai pályán. Ehhez nem kevesebb, mint 100%-ot kell teljesítenünk, ugyanis nem titok, hogy egy nálunk sokoldalúbb, fizikálisabb, erősebb csapattal van dolgunk. Nem is részletezem ellenfelünk erősségeit, mert minden poszton erősebbek nálunk, de igyekszünk kellemetlen meglepetést okozni nekik. Nincs veszíteni valónk, így bátor játékot várok el a fiaimtól kemény védekezéssel és koncentrált támadásokkal. Annyival rutinosabb társasággal játszunk, hogy nem fér bele a játékunkba túlzott figyelmetlenség. Baján idegenben csak kétszer pár perces kihagyás is elég volt nekik ahhoz, hogy tetemes különbséget tegyenek közé, könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. Úgy gondolom, mivel egyértelmű céljuk volt már augusztus óta a bajaiknak, hogy idén bajnokságot szeretnének nyerni, a nagyobb nyomás rájuk nehezedik. Hozzánk képest közel kétszeres költségvetéssel, kiváló külföldi légióssal dolgoznak, de minket sem kell félteni, sok nagy csatát megnyertünk már ebben a szezonban.”

S hogy mit vár el a következőkben? „Nem számolgatunk, kivel lenne jobb majd a rájátszásban összekerülni, hiszen kellő önbizalommal és kellő alázattal várjuk az ellenfelünket áprilisban. Egyelőre a legfontosabb, hogy vasárnap este játszunk egy jó meccset a Bajával, lássuk reálisan, jelenleg hogy is állunk a felkészülésben a rájátszás előtt.

Bízom benne, hogy az utolsó hazai bajnoki rangadónkon több száz vásárhelyi szurkoló előtt öregbíthetjük ennek a gyönyörű sportágnak a hírnevét!”

A Vásárhelyi Kosársuli-Bajai Bácska FKE NB I/B Zöld csoportos felnőtt bajnoki mérkőzés március 31-én, vasárnap este 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A találkozó után, 20 óra 15 perctől a szezont záró U20-asok is pályára lépnek.

A mérkőzésekre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés továbbra is ingyenes!

Legyünk minél többen! Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens