Márki-Zay Péter

A polgármester és jobbikos munkatársa, Dombi-Kiss László látványosan berezeltek a Vásárhelyen is szárnyait bontogató új alakulattól. Márki-Zay raportra hívta a Mi Hazánk elnökét, hogy „jobb belátásra bírja”. Nem sikerült…

A város ügyeinek intézése helyett országos pártalapító haknija mellett a helyi politikai csetepatéra fordítja energiáit Márki-Zay Péter. A polgármester rekordgyorsasággal rendelte irodájába – állítólag városüzemeltető, közterület-fenntartó kollégája, a helyi Jobbik-guru Dombi-Kiss László asszisztálásával – a vásárhelyi zászlóbontását kedden bejelentő Mi Hazánk Mozgalom helyi elnökét. Ez arra utal, a celeb politikust (valamint az atomjaira hullott Jobbik vezetőjét) roppantul aggasztja, hogy a radikális jobboldal, avagy a harmadik út városunkban is (újra)szerveződik, megkísérelvén betölteni a balliberális táborba sodródó Jobbik által hagyott űrt.

Ami ennél is sokkal megdöbbentőbb:

a városvezető a hírek szerint megfenyegette(!) Balog Norbertet. Erről az érintett, valamint szervezetének országos elnöke, Toroczkai László is beszámolt csütörtök este közösségi oldalán.

„Márki-Zay Péter, aki kimondatlanul is a Balliberális Tömörülés vezetője kíván lenni, a városházán fogadott az irodájában, ahová a beléptető rendszer miatt egy kicsit körülményesen lehetett bejutni, főként, hogy a személyim a kocsiban maradt” – mutat rá a városházi listázás faramuciságára az exjobbikos Balog Norbert. Megjegyzi, a polgármester arról értekezett neki, a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása „szerinte csak a Fidesz érdekeit szolgálja”. Azt is kifejtette, elvek és értékek helyett matematikai műveletekkel modellezik a politikát, vagyis a teljes ellenzéket össze akarják állítani és adni a Fidesz ellen. Vagyis „ők mennek tovább azon az úton, amit jónak gondolnak, balosokkal, liberálisokkal, magukból kifordult, meghasonult jobbikosokkal, mindenkivel, akik be tudták fogadni az összeborulást.” Búcsúzóul pedig azt vágta (raportra hívott) vendége fejéhez,

„hogy ha nem lépünk vissza a javukra, akkor minden általuk kezelt médiafelületen azt fogják híresztelni, hogy a Fidesz emberei vagyunk…”

A nem is oly burkolt fenyegetést Toroczkai László, a szervezet országos elnöke sem hagyta szó nélkül.

„Márki-Zay Péter, az egyesült balliberális tömb ideológia nélküli ideológusa a Facebook-oldalán azonnal támadást indított a Mi Hazánk ellen, mert Hódmezővásárhelyen is megalakult a helyi tagszervezetünk, és attól fél, hogy így nem lesz elég szavazata ahhoz, hogy a bársonyszékét megtarthassa. Helyi elnökünket, Balog Norbertet berendelte a polgármesteri irodájába, ahol lejárató kampánnyal fenyegette meg arra az esetre, ha mi is polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket indítunk. Azt is megtudhattuk, hogy az lesz a legkevesebb, hogy szélsőjobboldalinak, fideszesnek fognak minket nevezni a rágalomhadjárat során (ezt a balliberális propagandát már ismerjük)”

– fogalmazott Toroczkai.

Az elnök még hozzátette, érdekes, hogy Márki-Zaynak

akkor nem volt baja a ‘szélsőjobboldallal’, amikor a Betyárseregtől azt kérte, hogy adjanak neki testőröket a fórumaira a kampánya során, csak most, amikor a bársonyszékét félti. Ilyenek ezek az elvtelen politikusok.

A két Facebook-posztra a polgármester a tőle megszokott lázározással, fideszezéssel, ügynöközéssel és Fidesz-ügynöközéssel reagált. Avagy: mindenki ügynök, csak én vagyok a helikopter…