Toroczkai László: irtózom a Márki-Zay-féle elvtelen politikusoktól! (Hangfelvétellel) 1

Ha valakikre nincs szüksége a magyar embereknek, akkor azok az ilyen színtelen, szagtalan, értékek és elvek nélküli politikusok, mint Márki-Zay Péter – jelentette ki Toroczkai László a lapunknak adott interjújában. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke úgy véli, Vásárhely polgármesterének először a városban kellene valamit felmutatni, és csak utána országos politikával foglalkozni. 

Mint arról tegnap beszámoltunk, megalakult a Mi Hazánk Mozgalom vásárhelyi alapszervezete. Ennek bejelentésén Toroczkai László, a párt országos elnöke is részt vett, akivel a következő interjút készítette a Promenad.hu. A cikkben hangfelvételekkel bizonyítjuk, hogy amit leírtunk, az nem szerkesztőségünk álláspontja, hanem Toroczkai László véleménye!

– Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarország Mozgalom elnöke több alkalommal is hangsúlyozta, hogy az ön által vezetett Mi Hazánk Mozgalom nem egy ellenzéki erő, hanem a Fidesz szövetségese. Mi a véleménye erről?

– Neki ez a dolga, ez az egyesült balliberális tömb kommunikációs fogása. Kezdetben a Jobbik, majd az MSZP és a DK, illetve Márki-Zay Péter harsogta ezt a rágalmat. Számukra csak és kizárólag két pólus létezik: azon dolgoznak, hogy Magyarországon a félrevezetett magyar emberek csak a Fidesz és az egyesült balliberális tömb közül tudjanak választani. Ha ez így maradna, akkor például semmilyen változás nem történne a nemzetgazdaságban, hiszen mindkét oldal a multinacionális cégeket támogatta világéletében a magyarokkal szemben.

Márki-Zay Péter és a többi balliberális politikus számára nem léteznek elvek, ezért számukra értelmezhetetlen a Mi Hazánk Mozgalom. Hiszen mi minden olyan törekvést tudunk támogatni, ami a hazánk érdeke, ugyanakkor kíméletlen ellenállást tanúsítunk bármi olyan ellen, ami rossz Magyarország és a magyar nép számára.

– Az országos sajtó folyamatosan hangos a jelenlegi vásárhelyi állapotokról, a polgármester és a Fidesz-frakció harcáról. Ön, aki szintén polgármester, hogyan látja ezt?

– Hódmezővásárhely egy politikai epicentrum. Márki-Zay Péter és Lázár János városa, amely áldozatul esett a két tömb harcának. A Mi Hazánk egy olyan harmadik pólust épít, ami másként működik, amelyben a vásárhelyiek a legfontosabbak.

Látható, hogy Márki-Zay Péter polgármestersége óta semmi nem történt a városban. Semmi olyat nem látok, amire büszkék lehetnének a vásárhelyiek. Márki-Zaynak az első dolga az lett volna, hogy megköszönje a vásárhelyi embereknek, hogy a polgármesteri székbe helyezték. Nekem eszem ágában sem lett volna országos politikával foglalkozni addig, amíg Ásotthalmot nem teszem rendbe. 2013-ban csőd és viszály volt a településen, majd a migráció első számú célpontjai voltunk. Ma már úgy veszek részt az országos politikában, hogy Ásotthalmon rend és biztonság van. Márki-Zay pedig össze-vissza beszél, nem tudjuk, hogy nemzetstratégiai kérdésekkel, mint például a bevándorlással és a nemzetgazdasággal mit kezdene.

– Akkor ezek szerint, ha a polgármester kérné, hogy a Mi Hazánk Mozgalom támogassa őt az őszi önkormányzati választáson, akkor a válasz nem lenne?

– Márki-Zay Péter szimbóluma az elvtelen politikusoknak, akiktől én irtózom. Ha valakikre nincs szüksége a magyar embereknek, akkor azok az ilyen színtelen, szagtalan, értékek és elvek nélküli politikusok, mint Márki-Zay Péter. Tehát abszolút elképzelhetetlen bármilyen együttműködés vele.

Toroczkai László: irtózom a Márki-Zay-féle elvtelen politikusoktól! (Hangfelvétellel)

– A Jobbikban néhány hónapja kirobbant egy botrány, ami szerint zacskós pénzek érkeztek a helyi szervezetekhez, amiből akár Márki-Zay Péter kampányát is támogathatták. Mit tud Ön erről?

– Amikor Márki-Zay Pétert polgármesterré választották, köztem és Vona Gábor között már javában dúlt a háború. Tehát nem vontak bele a kampányába. Azt viszont pontosan tudom, hogy Szabó Gábor pártigazgató, akihez ezek a zacskós pénzek fűződnek, ő irányította Vásárhelyről Márki-Zay Péter kampányát. Azt nem tudjuk, hogy Simicska Lajos pénzei hogyan és milyen módon segíthették a Jobbikot vagy Márki-Zay Pétert, ezt a hatóságoknak kell kideríteni.