Korsós Ágnes: 28 évet szeretne megsemmisíteni a jelenlegi városvezetés

Az általa ismert iratok alapján mondta el álláspontját és magánvéleményét Korsós Ágnes, Hódmezővásárhelyi korábbi címzetes főjegyzője a nagy vihart kavart üggyel kapcsolatban – olvasható a Vásárhely24-en.

Korsós Ágnes egykori címzetes főjegyző, mint korábban, hosszú ideig a város közéletében vezető szerepet betöltő személy saját véleményét osztotta meg a lapnak Nagy Ernő lányának lakáshoz jutása, valamint a képviselő és a polgármester érintettsége kapcsán.

Korsós Ágnes elöljáróban elmondta, nem látta az ügy iratait, csak arra tud hagyatkozni, ami az interneten és a sajtóban is megjelent, de ez alapján is van véleménye, ha azok nem a valóságot tartalmazzák, akkor ő sem tudja a jogszabályok alapján minősíteni őket.

Előrebocsátotta, nem tartja azt a sajtóban is megjelent közlést életszerűnek, hogy Nagy Ernő a számára ellenkező oldalon álló polgármesterhez – Almási Istvánhoz – bemegy és elmeséli családi problémáit, majd segítséget kér, ugyanezt pedig nem teszi meg azzal a polgármesterrel – Márki-Zay Péterrel -, akivel egy táborban van, akit maximálisan támogat és akitől el is várhatja, hogy az segít. Ez az én magánvéleményem – mondta Korsós Ágnes.

Hozzátette, ha a dátumok igazak,  és december 17-én készítenek egy bérleti szerződést, majd 21-én aláírják az adásvételi szerződést, az jelenlegi városházi működési rendnek igencsak ellentmond, ugyanis sokszor hall arról, hogy heteket várnak kollégák  mostanság egy-egy aláírásra. Korábban ilyen sok csúszásra sem volt példa, tette még hozzá.

Az ügy minősítése a bíróság feladata lesz – mondta a korábbi főjegyző – a jogi háttérrel kapcsolatban viszont hangsúlyozta, a BTK kimondja, a települési képviselő és a polgármester is hivatalos személy. A BTK a hivatali visszaélésről azt mondja, hogy az a hivatali személy, aki azért hogy jogtalan hátrányt okozzon, vagy mint itt, jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelezettségét megszegi, hivatali hatáskörét túllépi, vagy helyzetével visszaél, bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A hivatali visszaélés emellett célzatos bűncselekmény – folytatta Korsós Ágnes. Megvalósulásához nem szükséges hogy ténylegesen bekövetkezzen a jogtalan előny, vagy hátrány. Elegendő hogy a cselekményt ennek érdekében kívánta az érintett végrehajtani. Magyarul, attól, hogy lemondtak a lakásvásárlásról, de az összes papírt aláírták, attól a cselekmény még megvalósult – mondta.

A polgármester érintettsége kapcsán – a részletektől függetlenül – az a lényeg, aláírta a szerződést. Az hogy egy szerződést ki, hogyan készít elő, teljesen mindegy, aláírásával a szerződésért az aláíró, jelen esetben a polgármester a felelős, aki az önkormányzat nevében végzi ezen tevékenységét. ( a december 17-i bérleti szerződést Márki-Zay Péter és Kis Andrea alpolgármester írta alá, a december 21-i adásvételit pedig Márki-Zay Péter polgármester írta alá. )

A főjegyző még egyszer hangsúlyozta, mindez a saját magánvéleménye, mely azokra az iratokra hagyatkozik, melyeket az interneten is látott, olvasott.

Forrás: vasarhely24.com