Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom Vásárhelyen: egy harmadik utat kínálnak a városban élőknek 2

Polgármester-jelöltet és képviselő-jelölteket is állítana a Mi Hazánk Mozgalom Hódmezővásárhelyen – jelentette be a párt kedden. A fél éve megalakult nemzeti érzelmű politikai politikai szervezet azoknak kínál alternatívát, akik sem a Fideszből, sem az egyesült balliberális tömbből nem kérnek.

– Hódmezővásárhely egy politikai epicentrum, ahol az egyesült balliberális tömb fontos szereplője, Márki-Zay Péter és a Fidesz egyik frontembere, Lázár János is jelen van. A két politikai tömb mellett azonban mi egy harmadik utat kínálunk azoknak, akik sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc rendszeréből nem kérnek – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a mai vásárhelyi sajtótájékoztatóján.

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom Vásárhelyen: egy harmadik utat kínálnak a városban élőknek 4

Hozzátette, az elmúlt hetek eseményei egyértelművé tették, hogy a település polgármestere, Márki-Zay Péter akár Gyurcsány Ferenccel is összefogna a választásokon a siker érdekében. Toroczkai szerint azonban a városvezetőnek inkább a helyi ügyekkel kellene foglalkoznia, és az őt hatalomhoz juttató vásárhelyiekért kellene végre valamit tennie azelőtt, mielőtt rögtön a saját országos karrierjét építgetné.

– A négyezres lélekszámú Ásotthalom polgármesteréként mondom, hogy én sokkal többet tudok felmutatni polgármesterként, mint Márki-Zay Péter a megválasztása óta

– jelentette ki az elnök. Úgy látja, tavaly február óta semmi előrelépés nem történt Vásárhelyen, és nem látszik, hogy a polgármester mivel foglalkozik, hogyan védi az itt élőket, és hogyan fejleszti a városát.

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom Vásárhelyen: egy harmadik utat kínálnak a városban élőknek 3

Dorogi György, a Mi Hazánk megyei elnöke ismertette: a megalakulásuk óta összesen nyolc szervezetet alapítottak meg Csongrád megyében. A vásárhelyi jelenleg hat tagból áll, és folyamatosan növekszik a szimpatizánsok száma is. A céljuk, hogy minden településen a lehető leghamarabb létrehozzák a helyi csoportjaikat.

A vásárhelyi elnöknek Balog Norbertet választották meg. Az egykori jobbikos képviselő elmondta, közel 30 éve vesz részt a város nemzeti és közösségi életében. – Az elmúlt egy évben nem abba az irányba haladt a település, mint amiben sokan bíztak – jelentette ki Balog Norbert. Hozzátette, tavaly év elején arra kérte korábbi pártját, hogy üljenek le megbeszélni a további irányt, azonban ez 13 hónap alatt nem történt meg. Úgy tudja, a vásárhelyi Jobbikban mára mindössze hárman maradtak.

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom Vásárhelyen: egy harmadik utat kínálnak a városban élőknek

Balog Norbert agrármérnökként a mezőgazdaság erősítésében látná Vásárhely fejlődését, ezzel ugyanis 100 százalékban megszüntethetnék a munkanélküliséget. Kérdésünkre válaszolva elmondta, a tervek szerint az őszi önkormányzati választásokon polgármester-jelöltet és lehetőség szerint az összes választókörzetben képviselő-jelölteket állítanak a városban.

Fotók: Gémes Sándor