1

Rendes testületi ülést tartott a mai napon a székkutasi képviselő-testület a Murgács Kálmán Művelődési Házban. Döntés született többek között az óvodai beiratkozás dátumáról, valamint a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület további támogatásáról. Emellett a közbiztonság kiváló helyzetét is értékelték. 

Szél István, a település polgármestere elmondta, hogy az első és talán legfontosabb napirendi pont a székkutasi közbiztonság helyzetének értékelése volt. Szabó Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság megbízott rendőrkapitánya számolt be az aktuális állapotokról. Kiemelte, hogy 2018-ban betöréses lopás Székkutason nem történt, ami nagy jelentőséggel bír, hogy egy lakos vagyoni védelme ilyen mértékben óvott és biztonságban tudható.

Természetesen ehhez nagyban hozzájárul, hogy a településen közel negyven térfigyelő kamerát helyeztek ki, melyek feladatukat maradéktalanul ellátják. A rendszerfelismerő kameraegységeknek komoly visszatartó erejük van, ezért azok karbantartásáról, felülvizsgálásáról is döntöttek a testületi ülésen.

A rendőrkapitány kiemelkedő munkának nevezte a körzeti megbízott és polgárőrség közös és hatékony tevékenységét. Azaz a közbiztonság szempontjából a tavalyi évben is jól teljesített a rendőrkapitányság, valamint az önkormányzat.

Az ülésen a polgármester kiemelte, hogy továbbra is támogatták a korábbi évekhez hasonlóan a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesület munkáját. Amennyiben lakossági bejelentés érkezik, hogy kóbor ebet találtak, akkor az egyesület mindent megtesz, hogy a jószág mihamarabb gazdához kerüljön.

Továbbá prevenciós tevékenységet is folytat az egyesület, és a felelős állattartásról tartanak oktatásokat a székkutasiaknak. Ezért számukra 150 ezer forintot biztosítottak. Tavaly 2,5 millió forintból megépült Székkutas állatmenhelye, ahol a kóbor ebeket elszállásolják befogásuk után, ahonnan lelkiismeretes gazdik örökbe fogadhatják őket.

Az óvodai beiratkozás időpontjáról is döntöttek: ez 2019. április 25-26. lesz esedékes. Továbbá utcabútorzat beszerzéséről is megállapodtak a piac környékét tekintve. Ugyanis 58 millió forintból egy új üzleti egység létesül a polgármesteri hivatallal szemben, és ennek részlegnek a kül- és belterületi bútorairól hozott döntést a testület.