Soros György

A balliberális Több Europa nevű párt 200 ezer eurós támogatást kapott Soros Györgytől. A párt alapítója egy éve még félmillió migráns legalizálásáról nyilatkozott -írja a Mandiner.

Soros György és felesége, Tamiko Bolton 200 ezer eurót adományozott a +Europa (Több Európa) pártnak az európai parlamenti választási kampány finanszírozására – jelentette be a mozgalom főtitkára, Benedetto Della Vedova a párt honlapján. 

A Corriere della Sera hétfői száma szerint a magyar származású mágnás tettét leginkább az Olaszország Fivérei (Fratelli d’Italia) párt támadta. Giorgia Meloni pártelnök szerint „Emma Bonino pártját egy olyan pénzügyi spekuláns pénzeli, aki azért tartja fenn a civil szervezeteket, hogy a tömeges bevándorlást segítse elő, és tönkre tegye a nemzeteken alapuló államokat. Ez azt jelenti, hogy Soros és a nagytőke is ringbe szállt az európai választások győzelméért: a baloldalt választották szövetségesként és a szuverenistákat ellenségként”.

A Hajrá Olaszország (Forza Italia) szenátora, Maurizio Gasparri szerint a +Europa párt nagy volumenű támogatást fogadott el Sorostól, ami igen veszélyes lépés lehet, mivel a mágnás „a népek és Európa legnagyobb ellensége, aki sok rosszat tett az olaszokkal nyíltan támogatva az illegális bevándorlók nagy tömegeinek befogadását”. 

A Soros György által támogatott párt alapítója Emma Bonino volt olasz külügyminiszter, aki többek között a Radikális Itáliaiak (Italian Radicals) csoport vezetője, amelynek nem titkolt célja a radikális politikai, gazdasági és kulturális liberalizáció. Bonino az Asian University for Women egyetem nemzetközi tanácsadó-bizottságának is tagja, amely egyébként az Open Society Foundation támogatását élvezi.

Bonino 2017-ben a Mare Nostrum hadművelet sikerességét emelte ki, hangsúlyozva támogatását a Földközi-tengeren zajló mentési hadművelet felé. De 2017-ben beszélt arról is, hogy Olaszországnak szüksége van a bevándorlásra. 2018-ban pártjával félmillió illegális bevándorlónak akartak tartózkodási engedélyt adni, törvényesítve jogellenes helyzetüket az országban. „A szervezett bevándorlással nemcsak biztosabb nyugdíjrendszert, hanem nagyobb biztonságot és társadalmi egyenlőséget is nyerhetünk” – fogalmazott a politikus. Felvetette azt is, hogy jobb „papírokat adni nekik ahelyett, hogy illegális bevándorlói státusszal tartózkodnak nálunk”.

Forrás: mandiner.hu

Fotó: MTI