Szijjártó Péter: lelepleződött a brüsszeli bevándorláspártiak hazugsága

Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén.

A tárcavezető szerint a migrációval kapcsolatos brüsszeli vitáknak nem értünk a végére, most új csata kezdődik, ezúttal a titkos bevándorláspárti tervek alkotása ellen.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar kormány ezt a csatát is megvívja, nem hajtja végre a migrációs csomagot, mert az Magyarországra és a magyar emberekre veszélyes lenne. A kormány nem engedi, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon – hangsúlyozta.

A tárcavezető elmondta, a jogi anyag a következő utalásokat tartalmazza: az, hogy ENSZ Közgyűlése elfogadta a migrációs csomagról szóló dokumentumot, meg is teremtette a csomag hatásait az EU jogrendjére. Azt írják, a globális migrációs csomag elfogadása jogi hatásokkal bír az Unió fejlesztési politikájára, vagyis a migrációs csomag alapján kellene meghatározni azt, hogy Európai Unió, az európai adófizetők pénzéből a világ mely pontján, milyen fejlesztéseket hajt végre a globális migrációs csomagnak jogi hatásai vannak, ezáltal lehetővé válik a csomagot arra, hogy döntően befolyásolják az EU jogalkotásának tartalmát az Unió tagállamainak hozzá kell járulniuk a globális migrációs csomag végrehajtásához. A migrációval kapcsolatos brüsszeli vitáknak egyáltalán nem értünk a végére, sőt egy új csata kezdődik Brüsszelben a titkos bevándorláspárti tervel alkotásával szemben. Magyarország kormány azt a csatát is meg fogja vívni – közölte Szijjártó Péter.

A politikus leszögezte, minden nyomásgyakorlás ellenére Magyarország kormánya a globális migrációs csomag egyetlenegy pontját sem hajtja végre.