Együttműködési megállapodást kötött az SZTE BTK és a Tornyai János Múzeum

A kötet segítségével teljes képet kaphatunk arról, hogy a szakalkalmazottak mivel foglalkoztak az elmúlt egy évben.

Miklós Péter volt a Rádió 7 Közös nevező című műsorának vendége hétfő délelőtt.

A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója elmondta, a vásárhelyi képviselő-testület a legutóbbi rendes közgyűlésén elfogadta az éves munkatervüket. Ennek során például újdonság lesz, hogy a múzeum egy évkönyvet ad majd ki, ami a szakmának és a laikusoknak is bemutatja azt, hogy mivel foglalkoztak a szakalkalmazottak az elmúlt egy évben.

Idén 150 éve született meg Tornyai János. A központ természetesen folyamatosan megemlékezik a névadóról, például május 16-án konferenciát szerveznek, ahol 8-10 előadó mutatja be a festő munkásságát. Ez azért is fontos, mert legalább 30 éve nem foglalkoztak a kutatások átfogóan a művész életútjával – hangzott el a műsorban.

Az Alföldi Galéria és az Emlékpont is érdekes programokkal várja a műkedvelőket az előttünk álló hónapokban. Előbbi helyen Papageorgiu Andrea Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség című kiállítása nyílik meg március 29-én, pénteken 17 órakor, míg utóbbiban április 15-én Németh László születésének évfordulója alkalmából konferenciát rendez az intézmény.  Ezt követően pedig a holokauszt áldozataira emlékeznek majd meg.

A Közös nevező minden hétköznap 10 órától kezdődik a Rádió 7-ben.