Benkő Zsolttal tartott online fogadóórát Hegedűs Zoltán

Szemetelésről, demokráciáról és a városházi adókálváriáról is szó esett a képviselők Facebook-beszélgetésén.

Egyre több az illegális szemétlerakás Hódmezővásárhelyen, a héten azonban egy jó hír is született a témában. Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő intézkedésének köszönhetően ugyanis elkaptak és 50 ezer forintra büntettek egy személyt, aki a Rárósi út mentén helyezett el szemetet és építési törmeléket. A politikus elmondta, reméli, az esetnek visszatartó ereje lesz, és a jövőben kevesebb hulladékot szórnak szét az emberek a közterületeken.

Szó esett arról is, hogy pénteken átadták a Vásárhely és Maroslele közötti kerékpárutat. Benkő Zsolt ennek kapcsán megemlítette: Almási István néhai polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök 2017-ben egyezséget kötött, ami szerint a Modern Városok Program keretében 117 kilométernyi kerékpárút épülhet a település bel- és külterületein. – Szomorú, hogy ez azonban sehogy nem áll – jegyezte meg a képviselő.

Az ellenzék rendszeresen azt hangoztatja, hogy nincs demokrácia Magyarországon. Benkő Zsolt szerint ez nem igaz, mivel bármelyik politikus tüntethet, felvonulhat, előadást tarthat és fórumot szervezhet, tehát tulajdonképpen bárki bármit megcsinálhat az országban.

Hetek óta felháborodásuknak adnak hangot a vásárhelyiek az adózás menete miatt. Hegedűs Zoltán frakcióvezető szerint az, hogy a lakosságszolgálati iroda vezetője pont a befizetések miatt ment szabadságra, az olyan, mintha aratáskor a kombájnos a munka helyett a nyaralást választaná. Erre Benkő Zsolt is ráerősített, aki úgy véli, a polgármester is felelős a történtekért, mivel ebből is látszik, hogy nem a hivatal ügyeivel foglalkozik elsősorban.

A fogadóórán még elhangzott: motoros közlekedésbiztonsági napot rendeznek április 7-én, az Európa Parkban. A program során a motorosok felfrissíthetik a tudásukat a téli pihenő után, illetve egy tanpályán tovább fejleszthetik azt. Azonban nem csak a motorosokat, hanem kisgyermekes családokat is várnak, ugyanis a gyerekeknek KRESZ-oktatást és játékos feladatokat tartanak.

A fogadóórát itt tekintheti meg: