Sorsdöntő mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli

Utoljára lép pályára idegenben a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában. Tóth Tamás csapatára különösen fontos mérkőzés vár vasárnap kora este a DEAC U23 otthonában: a találkozó végkimenetele az egész rájátszást befolyásolhatja.

Egyrészt ellenfelünk a legjobb nyolcba jutásért harcol: két fordulóval a zárás előtt a 8., még éppen bejutó helyen áll Kovács Adrián fiatal és tehetséges, ugyanakkor rapszodikusan teljesítő gárdája. Eddigi huszonkét összecsapásukból tízet megnyertek, tizenkétszer vesztesen hagyták el a parkettet – legutóbb a listavezető Bajától kaptak ki súlyosan, 121-78-as arányban. Hazai környezetben 7-4 a mutatójuk. Amennyiben a hátralévő két meccsükből legalább egyen diadalmaskodnak, úgy gyakorlatilag a felsőházban találják magukat.

Tóth Bence Miklós és Kozák Márton személyében két nagyon veszélyes játékosuk van, nem beszélve arról a Godwin Omenakáról, aki a decemberi, vásárhelyi mérkőzésen (ami egyébiránt a mi 90-75-ös sikerünket hozta) remekelt, emellett az utóbbi hetekben már az A-csoportos felnőttcsapatban kap szerepet.

Másrészt a mi szempontunkból sem kicsi a tét: ha két ponttal távozunk Debrecenből, úgy gyakorlatilag a saját kezünkben lesz a sorsunk az alapszakasz megnyerését illetően a Baja elleni csúcsrangadó előtt. A Pápa elleni siker óta zsinórban három vereséget szenvedtünk otthonunktól távol, a Kecskemét felett aratott itthoni diadal ugyanakkor kellő önbizalommal láthatja el a csapatot a vasárnapi találkozóra.

A DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés március 24-én, vasárnap 18 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin

Forrás és fotó: Vásárhelyi Kosársuli