Átadták a Vásárhely-Maroslele közötti kerékpárutat 2

A mintegy 14 kilométeres szakasz hozzájárul ahhoz, hogy biztonságosan kerékpározhassanak a lakosok a két település között. A szalagot ünnepélyes keretek között Benkő Zsolt önkormányzati képviselő vágta át.

A pénteki átadón Benkő Zsolt köszönetét fejezte ki Vásárhely előző városvezetéseinek és képviselő-testületeinek, hogy az elmúlt években a település bel- és külterületein összesen 70 kilométernyi kerékpárút épült meg, ami országos viszonylatban is egyedülállónak minősül.

Átadták a Vásárhely-Maroslele közötti kerékpárutat 4

– A Vásárhely és Maroslele közötti mintegy 14 kilométeres szakaszt TOP-os forrásból, száz százalékos támogatottsággal valósították meg 875 millió forintból – ismertette a képviselő. Hozzátette, az összegből a Hősök tere melletti csökkentett forgalmú autó- és kerékpárutat is kialakították.

A politikus úgy véli, a kerékpárút Vásárhely, Maroslele és Makó összefogásának jelképe, valamint jól mutatja az előző és a mostani városvezetés teljesítményét is. – Előbbi 70 kilométernyi kerékpárutat épített, míg az utóbbi nullát. Márki-Zay Péter polgármester pedig ahelyett, hogy folytatta volna ezt a munkát, inkább pózolt és a közösségi médiában kampányolt – mutatott rá Benkő Zsolt.

Átadták a Vásárhely-Maroslele közötti kerékpárutat 1

Almási István néhai polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök 2017 májusában megállapodott abban, hogy a Modern Városok Program keretében újabb 117 kilométernyi kerékpárút épül majd Vásárhelyen. Benkő Zsolt szerint ennek megvalósítása egy lépést sem haladt előre az elmúlt egy évben, így a várost az a veszély fenyegeti, hogy elúszik ez a lehetőség. Márki-Zay Péternek azt üzente: a városért kellene dolgozni, a helyi ügyekkel kellene foglalkozni, és ki kellene használni azokat a lehetőségeket, amiket az előző városvezetés egyszer már kiharcolt.

Az átadó résztvevői a szalagátvágás után kerültek is egyet az új bicikliúton.

Átadták a Vásárhely-Maroslele közötti kerékpárutat 3

Fotók: Gémes Sándor