Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 11

A három méternél is magasabb egyedülálló ereklyetartót délelőtt állították fel a belvárosi Szentháromság-templomban.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020. szeptember 13–20. között tartják Magyarországon. Az 1881 óta rendszeresen (az utóbbi időben négyévente) megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik. A jeles esemény előhírnökeként az Ország Keresztje bejárja az egész országot, így ma Vásárhelyre is megérkezett.

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 7

Németh László esperes-plébános lapunknak elmondta, a három méter magas kereszt közepén a Szent Kereszt egy darabja található, valamint ősmagyar inda motívumokba foglalták 19 magyar szent és boldog ereklyéjét is, ami így átöleli az ezeréves történelmünket Szent Istvántól egészen napjainkig.

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 1

Az Ország Keresztje vándorlása által a településeken megújulhat a keresztény hívek lelkülete. Az ereklyét eredetileg 2007-re, a Budapesti Városmisszióra készítették, majd 2017-ben a magyar katolikus püspökök ad limina látogatása során Rómába is elvitték, hogy Ferenc pápa megáldja. 2018-ban a Világkongresszus előkészítéseként útnak indult a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket.

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 3

A kereszt holnap, azaz pénteken 13 óráig lesz a Szentháromság-templomban, majd átviszik a Szent István Király templomba, ahol szombatig tekinthetik meg azt az érdeklődők. Az Ország Keresztje ezt követően Szentesre folytatja útját.

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 4

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 5

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 6

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 8

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 10

Vásárhelyre érkezett az Ország Keresztje! 2