Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 13

A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Helyőrségi Zenekar közös produkciót adott elő a Szent István téren. Az eseménye része volt  Erasmus programnak, melyhez az intézmény 2018-ban csatlakozott. 

A program célja, hogy 2020-ig mind a hat ország megmutassa önmagát, kultúráját, oktatási rendszerét, nevezetességeit és nem utolsósorban a zene iránti szeretetét azoknak a diákoknak és tanároknak, akik hajlandóságot mutatnak a diákcsereprogramban való részvétel iránt.

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 12

A Magyarországot képviselő oktatási intézmény mellett az öt ország oktatási intézményének diákjai vettek rész a mai táncos előadásokban a Szent István téren.

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren

Forrainé Kószó Györgyi, az intézmény vezetője elmondta, hogy kiváló kapcsolatot ápolnak a vásárhelyi helyőrségi zenekarral és egy közös programmal szerették volna megörvendeztetni a nemzetek megjelent gyermekeit.

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 9

Indulókat és magyar népdalokat hallhatott a közönség a közös produkcióban. A előadást követően bemutatkoztak az olasz, portugál, görög, spanyol és bolgár tanulók néptáncaikkal, tradicionális népviseletben.

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 11

Az intézményvezető hozzátette, a nap korábbi részében egy Kodály-vetélkedőn vettek részt a diákok, melyen a digitális technikát helyezték előtérbe. A délután folyamán megkezdődik a gyakorlás az iskola holnapi zárókoncertjére.

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 8

16 tanár és 25 diák vendégeskedik jelenleg az iskolában, akik nagyon sok élménnyel és szeretettel a szívükben térnek majd haza. A csereprogram részeként a vásárhelyi diákok idén látogatást tesznek Portugáliában, valamint Bulgáriában is, ahol számtalan kulturális érték birtokába juthatnak.

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 1

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 10 Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 7

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 6

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 5

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 4

Öt nemzet mutatta be a tánchagyományait a Szent István téren 3