Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünknek, amit változtatás nélkül közlünk.

„Komment-kommün

„A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!””

– Szamuely Tibor 1919. április 20-án, Győrben elhangzott beszédéből

Nagyjából ez az, amivel a 100 évvel ezelőtti Tanácsköztársaságot és az ahhoz kapcsolódó vörösterrort jellemezni lehet. Egy olyan korszakot, melyben a Lenin-fiúk – Szamuely szellemi irányítása alatt – olyan fékevesztett dühvel csaptak le mindenkire, akiben ellenséget véltek, hogy abból nem csupán történelmi, de horrorfilmet is lehetne forgatni. Különvonatuk volt, egyes források szerint ezzel száguldozva legalább 92 gyilkosságot követtek el a legkülönfélébb módokon. Ehhez persze kellett az a propaganda és gyűlöletkampány, amely megalapozta a vérszomjat és a tettesek számára gyakorlatilag felmentést jelentett önmaguk és a félrevezetett közvélemény számára.

El tudom képzelni, hogy mi lett volna, ha már akkor is létezik Facebook. Mindenki, akinek a kommunista tobzódás előtti rendszer nem tetszett, kommentelt volna a kommün előtt, akasztófát, börtönt, ellehetetlenítést követelve az akkori kormány ellen. Biztos, hogy a Cserny József vezette Lenin-fiúk bőszen ostorozták volna azokat a személyeket, akiket Szamuely kijelölt számukra és ehhez pedig csatlakoztak volna azok, akik elnyomottnak, szerencsétlennek érezték magukat. Holott lehet, hogy az csak önhibájukból eredt – de kit érdekel az, ha virtuális kivégzéseken örömködhet bárki. De akkoriban nem volt Facebook, viszont a gyűlölet pontosan ugyanúgy létezett, mint most és jelen korunknak is megvannak a Cserny Józsefei, Kun Bélái és Szamuely Tiborjai.

Hódmezővásárhelyen is.

Mindazok, akik az online térben buzdítanak erőszakra, akik meggyalázzák a volt polgármester emlékét, akasztással, lámpavassal és megveréssel fenyegetnek, netán Biszku-díjjal gúnyolnak ki embereket. Mindazok, akik egyetértenek azzal a kommentelővel, akit szintén felbujtott Szamuely mai vásárhelyi utóda (is), és aki ezt írta Lázár Jánosról, valamint Orbán Viktorról:

„Felnégyeltetném és mindkettőből az ország 4 sarkába aggatnék ki belőlük 1-1 darabot és a többi hozzá hasonlót meg becsukatnám az ország legmélyebb börtönébe és minden nap 1 darabka húst vágnék ki belőlük és a helyét besóznám, meg ne romoljon, hogy másnap is ki tudjak vágni 1 kis darabot mindből!!!”

Nyilván nekik és még velük együtt legalább 13 és fél ezer vásárhelyinek lehajtott fejjel kellene közlekedniük, sőt gyerekeiknek és unokáiknak is, ahogyan azt Márki-Zay Péter már többször is elmondta. Mert 2019-ben is kommün van, ahogyan száz éve volt.

Komment-kommün.

Kelemen V. László”