Cseri Tamás: erős a gyanú, hogy Márki-Zay kampányába is jutott a jobbikos zacskóspénzekből!

A pénztárnál kialakultak a hosszú sorok, de ezzel senki nem foglalkozott – posztolta Cseri Tamás önkormányzati képviselő a Facebookon.

Az eddigi hivatalvezetés az értesítéseket február közepéig kiküldte, hogy a szokásos március 15-i határidőig legyen egy hónap mindenkinek a befizetésre, és a Lakosságszolgálati Iroda vezetője, napközben többször kiment ellenőrizni a sorokat. Megkérdezte az embereket mióta állnak sorban, és ha a várakozási idő nagyon megnyúlt, újabb és újabb befizetési helyeket nyittatott meg. Volt olyan, hogy a négy állandó pénztár felett, napközben még kilenc (!) munkatárs kezdte meg kézi tömbökkel felvenni a befizetéseket – írta ma délelőtti posztjában Cseri Tamás.

Hozzátette, idén az értesítések a szokásos február közepi dátum helyett március 5. körül kezdték meg landolásukat a lakossági postaládákban. A határidő ugyanúgy maradt a levelekben március 15, ezért ez a késés a szokásos egy hónapos adóbefizetési időszakot helyből összehúzta egy – másfél hétre. A mostani Lakosságszolgálati Irodavezető pedig elment szabadságra.

Természetesen a pénztáraknál kialakultak a hosszú sorok, és természetesen – ahogy ezt az utóbbi hónapokban lassan megszokhattuk – ezzel megint nem foglalkozott senki! – hangsúlyozta a képviselő, aki szerint ebből is látszik, hogy egy megyei jogú város vezetése nem részmunkaidős állás, hanem egy felelősségteljes hivatás, napi 10-14 órában.