Automatikus vázlat 267

A mai napon a március 22-i Víz Világnapjához kapcsolódóan a közlekedési ismereteket elevenítették fel a Szabadság téri Óvoda apróságai. A vízvédelem, a klímatudatos magatartás, a környezettudatosság, egészségvédelem összekapcsolódását vizsgálták a gyerkőcök.

Bozókiné Szabó Ildikó, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda szakmai vezetője, tehetségfejlesztő óvodapedagógusa, regionális klímareferens portálunknak elmondta, a kicsik számot adtak azokról az ismeretekről, amelyek azt elmúlt hónapok során megtanultak.

Automatikus vázlat 271

Hozzátette, nagyon fontosnak tartják, hogy a kicsik először a környezetük szépségeit fedezzék föl. A programoknak is abban rejlik a legnagyobb jelentősége, hogy a családoknak is felhívják a figyelmét a biciklis közlekedésre, egészséges táplálkozásra.

Automatikus vázlat 273

Büszkék arra, hogy a családok együtt tevékenykednek a kicsikkel, és picik a sokszor kapnak otthoni feladatokat.

Automatikus vázlat 272

A mai napra is együtt barkácsoltak kerékpárokat, így is készültek a programra. Továbbá a szakmai vezető elkészítette Mártély védett állatainak másolatát és egy kerékpárutat is, melyet az gyerekek körbejártak és elmesélték, miket láttak az szép tájon.

Automatikus vázlat 269

A gyerekek tevékenységébe igyekeztek minden olyat elemet megjeleníteni, amelyet a kicsik szeretnek. Festettek, barkácsoltak, színeztek és játékos mozgásformák útján szintén elmélyítették az ismereteiket.

Automatikus vázlat 275

Az udvaron is játszottak, mozogtak az ovisok. Egy kialakított pályán futóbiciklik segítségével eljátszhattak egy mártélyi bringatúrát.

Automatikus vázlat 279

A óvodai programban 48 kicsi kapcsolódott be, és a lámpákkal biztonságosan felszerelt biciklikkel hasították a levegőt, melyeket a vásárhelyi önkormányzattól kapott az intézmény.

Automatikus vázlat 278

A délután folyamán a Varga Tamás Általános Iskola negyedik osztályos tanulói csatlakoznak az ovisokhoz, akik szintén a környezettudatosságról hallhatnak előadást a Fenntarthatósági Hét keretén belül.

Automatikus vázlat 277

Automatikus vázlat 280

Automatikus vázlat 274 Automatikus vázlat 276