Hegedűs Zoltán: a polgármesternek Vásárhely egy olyan ugródeszka, ami Londonig repíti!

Márki-Zay Péter alig beszélt március 15-én magáról az ünnepről, hiszen elkapta a kampányhév, mivel előtte Orosházán járt, utána pedig Budapestre és Londonba készült – hangzott el Hegedűs Zoltán és Bálint Gabriella hétfő esti Facebook-fogadóóráján.

Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, a KDNP helyi elnöke részt vett a március 15-i városi megemlékezésen, és azt tapasztalta, hogy Márki-Zay Péter a mindig ismételt, szokásos kijelentéseit hangoztatta, míg az 1848/49-es eseményekről alig esett szó. – A végén már olyan volt az egész, mintha egy lakossági fórum lett volna – tette hozzá.

Hegedűs Zoltán szerint mindez azért lehet, mert a polgármestert elkapta a kampányhév, mivel előtte nap Orosházán fórumozott, a vásárhelyi ünnepségről pedig Budapestre, majd Londonba sietett. – Mit keres a városunk vezetője Londonban? Mikor volt szó erről a kampányában, hogy ha nyer, akkor pártot alapít, amit Londonban is építget?  – tette fel a kérdéseket a Fidesz-frakció vezetője, aki úgy véli, a polgármester Vásárhelyet egy olyan ugródeszkának használja, ami egészen Londonig repíti.

Szó esett arról, hogy a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom 1 millió forintot ajánl fel annak, aki választási csalást leplez le. Bálint Gabriella úgy látja, ennek nincs jó üzenete, ugyanis sokan lesznek, akik a pénzért cserébe téves információkkal szolgálnak majd. – Ennél kisebb összegekért is léptek már emberek rossz útra – jegyezte meg a képviselőasszony.

A fogadóórán Nagy Ernő lakásbotrányáról is szó esett, aki maga is elismerte, hogy többször hibázott akkor, amikor segített a lányának önkormányzati bérlakáshoz jutni Vásárhelyen. Hegedűs Zoltán szerint a szocialista politikus azonban nem vonta le a következtetéseket, mivel le kellene mondani a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökségi tisztségéről, illetve a képviselői posztjáról is.

Az adásvételi szerződést Márki-Zay Péter írta alá, aki azt állította, a szignózáskor nem tudta, hogy Nagy Ernő lányáról volt szó, emellett azzal védekezett, hogy sok az aláírnivalója. – Ez a felelőtlenség. Aki valamit aláír, az vállalja a büntetőjogi felelősséget. Minden irat áttekintése több órába kerülhet, én hazahordtam a dokumentumokat, és éjszakánként néztem és írogattam alá őket – kommentálta Hegedűs Zoltán, hangsúlyozva, a polgármesterség nem napi 8 órából áll.

A fogadóórát itt tekintheti meg: