Fekete lyuk

A párt helyi szervezete gyakorlatilag életjelet sem ad magáról: szétesett, elveszítette karakterét, nincs mondanivalója.

Furcsa jelenségre figyelhettek fel az utóbbi hetekben, hónapokban a vásárhelyi közélet iránt érdeklődők: mintha a föld (vagy még inkább egy fekete lyuk) nyelte volna el a Jobbik helyi szervezetét. A párt emberemlékezet óta nem tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen, nem nyilvánult meg helyi kérdésekben, nem szervezett saját rendezvényt, nem tartott önálló megemlékezést a nemzeti ünnepeken (lásd március 15-én). A Jobbiknak tehát vagy nincs véleménye, vagy nincs hiteles és felelős arca, aki azt közvetítené.

Csak egyetlen – rendkívül negatív – hírrel sikerült beverekedniük magukat a hírekbe, mégpedig a helyi képviselőjük, Molnár Lászlóné fiának dicstelen szereplésével (az „úriember” veréssel fenyegette meg az Echo TV egy fideszes sajtótájékoztatóról tudósító operatőrét).

A helyi Jobbik totális eltűnését jellemzi, hogy az online térben sincsenek jelen. Utánanéztünk, és arra az érdekességre bukkantunk, hogy a hodmezovasarhely.jobbik.hu internetes oldaluk megszűnt, nem elérhető, ahogyan egyébként a mako.jobbik.hu honlap is karbantartás miatt jó ideje használhatatlan.

A hódmezővásárhelyi Jobbik Facebook-oldalán februárban 4, márciusban eddig – írd és mondd – mindössze 2 bejegyzés jelent meg. Ezek is vagy a jobbikos országos vagy helyi jobbikos portálok, az Alfahír és a Makói Csípős híreinek megosztásai – egyetlen kivétellel, amikor Zeitler Ádám választókerületi elnök posztját osztották tovább arról, hogy a választókerületi Jobbik a vásárhelyi önkormányzat március 15-i rendezvényén koszorúzott. A két márciusi poszthoz egyaránt 3-3 kedvelés érkezett, egyéb interakció semmi! Vagyis a még meglévő követők sem kíváncsiak megnémult helyi erőkre.

A makói Jobbik Facebook-oldalán sem sokkal jobb amúgy a helyzet, bár ott legalább a nőnapon felköszöntötték követőiket – úgy tűnik, a vásárhelyi Jobbiknak már a hölgyek sem fontosak. A helyzet faramuciságát mutatja, hogy a makói közösségi oldalon egyetlen komment érkezett a Zeitler-féle március 15-i koszorúzás megosztásához, mégpedig egy kritika, hogy a makói politikus miért nem Makón emlékezett a 48-as hősökre…

Mindeközben amúgy a pártszócső Makói Csípős is látványosan ellaposodott az utóbbi hetekben a gazdi, Kiss Attila összeférhetetlenségi botrányának árnyékában. Saját anyaggal, önálló tartalommal alig-alig jelentkeznek, jobbára az országos Jobbik-propagandát tolják le az Alfahírről vagy Márki-Zay Pétert fényezik a vásárhelyi polgármesterhez kötődő közösségi oldalak posztjainak gyakorlatilag kommentár – azaz újságírói munka – nélküli bemásolásával.

Nagyon úgy tűnik tehát, a hódmezővásárhelyi Jobbik szétesett, elveszítette hangját, arcélét, karakterét: nincs mondanivalója.

Az utolsó majd azért kapcsolja le a villanyt!

Illusztráció: pixabay.com