Megküzdött az újabb két pontért a HLKC

Kelebiára utazott a vásárhelyi csapat vasárnap, ahol a csoport újonca, a Bácsalmás ellen lépett pályára az NBII hétvégi fordulójában.

Annak tudatában készültek a mérkőzésre, hogy a középmezőnyben tanyázó bácsalmásiak hazai pályán mindenkit alaposan megizzasztanak, a Gyula és KSZSE kivételével eddig az összes vendégcsapat elvérzett náluk. Nem várt tehát könnyű mérkőzés a lányokra, amit a mérkőzés összképe igazolt is. Ugyan folyamatosan előnyben voltak, de az első félidőben végig nyakukban érezhették vendéglátóik leheletét. Szívósan tapadtak rájuk, igaz ehhez az is kellett, hogy a szokottnál több hibát vétettek támadásban. A játékrész végén 3 gólos előnyt adtak le, így minimális fórral (14-15) fordultak.

A vezetőedző mérkőzés előtti jóslata (“A védekezés lesz a döntő”) a második félidőben szerencsére ezúttal is bevált, hiszen jelentősen feljavultak ebben a játékelemben. Egyre kevesebb területet és levegőt engedtek a hazaiaknak, így a félidő derekától “nyílni kezdett az olló”. A hajrára kialakult 6 gólos előny reális volt, de alaposan meg kellett dolgozni a két pontért a jól küzdő hazaiak ellen.

Bácsalmási PVSE – Hódmezővásárhelyi LKC 23-29 (14-15)

NBII Dél-keleti csoport női felnőtt bajnokság 16. forduló

Kelebia, 2019.03.17. – 100 néző

Játékvezetők: Kovácsik Gábor, Polgár Csaba

Versenybíró: Fogl Ferenc

HLKC: Ádász – Török 2, Nagy 5, Dankó, Szabó 10, Bagi 6, Székesi, Cs: Áncsán (k), Becsei 5, Lukács 1, Kandó, Blaskovics, Vörös, Ötvös

Dankó Ervin vezetőedző: “Amiért mentünk, azt teljesítettük. Nehéz, “izzadtság-szagú” meccsen szereztük meg a győzelmet.”

Hétvégén szünet következik a bajnokságban, legközelebb március 30.-án lépnek pályára a vásárhelyiek, akik 16.00 kezdéssel a PC Trade Szeged KKSE U21 csapatát fogadják a Balogh Imsiben.

Forrás és fotó: hlkc.hu