Esőcseppet formáztak a Varga Tamás iskola gyerkőcei 2

A Fenntarthatósági Témahét apropóján a Varga Tamás Általános Iskola diákjai egy esőcsepp alakú élőképpel indították a programsorozatot.

Fodor Adél, az intézmény pedagógusa és az esemény szervezője elmondta, az alsó osztályos gyerekek alkották a vízcseppeket, míg a felsősök körbeállták őket, akik a Témahét zöld zászlóját tartották a kezükben. Így fejezték a közösségi gondolkodásukat és az élőképpel hangolódtak rá a hét további programjaira.

Esőcseppet formáztak a Varga Tamás iskola gyerkőcei

A pedagógusokkal közösen szervezték meg a különleges gyerkőc-rajzolatot, valamint a tanárnő saját osztályával próbálta ki a napokban, hogy miként néz majd ki egy esőcsepp. A gyerekek nagyon várták már a mai eseményt, az iskola összes tanulója, 440 gyerek, szerepet kapott az egyedi időjárási elem megjelenítésében.

Esőcseppet formáztak a Varga Tamás iskola gyerkőcei 3

A mai napon Mándoki Anna rendőrfőhadnagy tartott előadást a felsősöknek a közlekedésbiztonságról. Kedden az iskolai is csatlakozik a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akcióhoz, megtisztítják az iskola környékét ez eldobált hulladékoktól. Szerdán az Idő Spirál munkatársa tart előadást a gyerekeknek a környezettudatossággal kapcsolatban. A tanárnő osztálya a Szabadságtéri Óvoda vízprojektjéhez csatlakozik. A hét második felében salátabár várja majd a gyerekeket, melyet rendhagyó módon, minden évben megszerveznek a pedagógusok. Pénteken pedig az előzőleg elkészített mozaikképet alakítanak át plakáttá, mely a víz világnapjához kapcsolódóan egy medencét formáz.