Darabokra szedték az ATV-ben Márki-Zay 1 milliós ötletét

A balliberális ATV Civil a pályán című műsor vendégei kontraproduktívnak, undorítónak tartják, hogy Márki-Zay Péter házmesteresíteni akarja Magyarországot azzal, hogy a mozgalma 1 millió forintot ajánl a választási csalások leleplezőinek.

Rémes, nekem ettől hányingerem van – reagált elsőként a műsorban Rangos Katalin balliberális újságíró, aki szerint ez rossz húzás Márki-Zay Pétertől. Úgy véli, ez egy rosszabbnál is rosszabb gondolat propagálása, mivel a vásárhelyi polgármester az eddigi elveivel ellentétben házmesteresíteni szeretné az országot, plusz azt a látszatot kelti, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak rettenetesen sok pénze van, mivel 1 millió forintot csak úgy elő tudnak rántani a kalapból.

Lattmann Tamás nemzetközi jogász is komoly elvi fenntartásokkal fogadta a hírt. Fiala János műsorvezető kérdésére elmondta, 1 millióért az összes bolond meg fog őrülni, és el fogják árasztani konteókkal és őrültségekkel Márki-Zayt. Lattmann – akit egyébként korábban a baloldal lehetséges miniszterelnök-jelöltjeként emlegették – elmondta, ha a mozgalomnak ennyi pénze van, akkor az 1 millió forintból inkább százszor tíz körzetben fizessen ellenőröket, akik odafigyelnek a szavazás rendjére.

–2002-ben a Fidesz ajvékolt, hogy az MSZP elcsalta a választást. Semmire nem mentek vele, ezért az ellenzék ne menjen bele ebbe az irányba – tette hozzá.

1 millió forintért már embert is öltek Magyarországon – ezt már Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének egykori főtitkára mondta. Szerinte sértő azt gondolni, hogy majd vállalkozók dobják össze a 10-30 ezer forintokat a csalások leleplezésére, és úgy látja, a feljelentések országába nem kellene ilyen utat választani, mivel az ellenőrző bizottságok funkcióját járatják le ezzel.

A Civil a pályán vendége volt Magyar György celeb médiaügyvéd is, aki nem mellesleg a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója is. Mint kiderült, ő is kommunikációs problematikát érez a bejelentés mögött.

A vásárhelyi polgármestert tehát kizárólag ellenzéki, kormányellenes ismert személyiségek osztották ki.

A videó ITT, 13 perc 40 másodperctől 23 perc 40 másodpercig tekinthető meg.