A vásárhelyi lovasok hatalmas sikert arattak az Országos Fedettpályás Díjugrató döntőben

Szakál Delinke Amatőr Országos Bajnok, Markó Sándor Fiatal lovas Országos Bajnok címet szereztek -tette közzé a Vásárhely 24.

A Díjugrató Fedettpályás Döntő utolsó napján az amatőrök, az ifik, a fiatal lovasok és a felnőttek versengtek a bajnoki címekért. Az ifjúsági lovasok bajnokságát 300.000, a fiatal lovasokét és az amatőr kategóriát 400.000, a felnőttekét pedig 1.000.000 forint kiemelt pénzdíjjal támogatta a Díjugrató Szakbizottság. Emellett az amatőr kategóriában 150.000 forint értékű vásárlási utalványt osztott ki az Euroboots Böröcz Kft., melyet lovaglócsizma, lovaglócipő, illetve chaps vásárlásra használhatnak fel a dobogós lovasok.

A legnépesebb, több mint hatvan főt számláló kategóriában, az amatőr lovasok versenyében tizenhárom páros tudta hiba nélkül teljesíteni az első két napot. Viszont a fináléban már csak ketten maradtak tripla hibátlannal, így köztük dőlt el a bajnoki cím sorsa. A Kovács Henrik által felkészített páros, Szakál Delinke és a Tenyészverseny győztes Quintero egész hétvégén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, majd az összevetésben is hozták a kötelezőt, és gyors hibátlant lovagolva megnyerték a versenyszámot.

Tizenhárom lovas jutott be a fiatal lovasok fináléjába, akik közül az ifi kategóriához hasonlóan egyetlen páros tudta csak a tripla hibátlant teljesíteni, így a 2019-as fiatal lovas bajnok a tavalyi győztes Markó Sándor lett, ezúttal Enjoyt lovagolva.

Forrás: vasarhely24.com

Kép: riderline.hu