Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 10

A Hódmezővásárhelyi Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulóján vetélkedőt szervezett a hódmezővásárhelyi általános és középiskolák diákjai számára. A csapatok a város pontjain lévő állomásokat keresték fel, ahol feladatok várták őket. Az egyik helyszín az Emlékpont volt.

A vetélkedőre a Németh László Gimnázium, Általános Iskola három, a Bethlen Gábor Református Gimnázium két, míg a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola és a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola egy-egy csapatot indított, akiknek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központot, a Népművészeti Tájházat, a Kossuth teret kellett felkeresniük, s ott feladatokat megoldani.

Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 1

Az Emlékpontban Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze várta feladatlappal a diákokat, akik az intézmény állandó kiállításához kapcsolódó kérdésekre adtak választ.

Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 2

Az Emlékpont konferenciatermében tartott eredményhirdetésen az első helyezett díját a Bethlen Gábor Református Gimnázium Márciusi ifjak nevet viselő csapata nyerte a Németh László Gimnázium, Általános Iskola második helyezett Kecske, illetve harmadik helyezést elért Pulzus csapata előtt, míg a különdíjjal a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola csapatát jutalmazták.

Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 3

Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 4

Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 9 Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 8 Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 7 Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 6 Vásárhelyen győztek a Március Ifjak -az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok 5

Forrás: Arany-Tóth Attila