Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 3

A Rádió 7 szombat délelőtti Heti megfejtése is foglalkozott a vásárhelyi önkormányzati lakásbotránnyal. A műsor vendégei szerint egyenlő a beismeréssel, hogy Nagy Ernő szocialista képviselő és a lánya elállt a Kossuth téri ingatlan megvásárlásától.

– Márki-Zay Péter hirdeti leginkább a korrupció elleni küzdelmet, most azonban mintha elcsúszott volna a banánhéjon – jegyezte meg Bayer Zsolt a Vásárhelyen kirobbant korrupciógyanús önkormányzati lakásbotrány kapcsán a Rádió 7 műsorában. Mint ismert: a héten Nagy Ernő bejelentette, a lánya visszalép a Kossuth téri, kétszobás bérlakás megvásárlásától, így felmondja a várossal kötött bérleti és adásvételi szerződését is.

A helyi Fidesz-frakció szerint az MSZP-s képviselő Márki-Zay Péterrel közösen áron alul, titokban, többszörösen jogsértő módon próbálta átjátszani az ingatlant Nagy Ernő lányának. Az adásvételi szerződést a polgármester írta alá, aki azt állította, a szignózáskor nem tudta, hogy a szocialista politikus hozzátartozójáról van szó.

Bayer Zsolt szerint a lakás visszaadása egyenlő a beismeréssel, és maga Márki-Zay is elismerte, hogy történhettek kisebb szabálytalanságok az ügyben. – A polgármester azzal védekezett, hogy 500 aláírnivaló papír van az asztalán. Akkor a jövő héten készítek egy papírt, hogy enyém a Fekete Sas, hátha azt is aláírja a sok között – fűzte hozzá a publicista.

Gajdics Ottó úgy látja, Márki-Zay annyira azon dolgozik, hogy megbuktassa Orbán Viktort, hogy már arra sem figyel, mit ír alá. Apáti Bence pedig azzal kommentálta az esetet: őt páros lábbal rúgnák ki a munkahelyéről, ha nem tudná, mihez adja a nevét.

A Heti megfejtésben arról is szó esett, hogy a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom 1 millió forintot ajánl fel annak, aki választási csalást leplez le. Bayer Zsolt szerint ez azért érdekes, mert mi történik akkor például, ha 360 csalást igazolnak, és 360 millió forintot kell kifizetnie az állami támogatásban még nem is részesülő politikai csoportnak. – Kinek a pénzét szeretné osztogatni Márki-Zay? – tette fel a kérdést Bayer.

A Jeszenszky Zsolt által vezetett Heti megfejtést szerdán 20 órától ismétli meg a Rádió 7.