Vásárhelyről is rendszeresen tudósító a közmédia díjazottjai között

Az M1 riportere, Malya Lilla is a kitüntetettek között van – írja a Vásárhely24.com.

A közmédiában dolgozók felelősségére hívta fel a figyelmet a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, amikor első alkalommal adta át a társaság által alapított nyolc díjat.

Dobos Menyhért hangsúlyozta: bábeli zűrzavarban élünk, az álhírek világában, ebben a helyzetben a közmédiának példát kell mutatnia és ez óriási felelősséget jelent. A díjak alapítását kettős cél vezérelte, hiszen egyszerre akartak emléket állítani a névadóknak, akik életművükkel példát mutattak és elismerni a maradandót alkotó kollégákat – közölte.

Dobos Menyhért kiemelte: az egyes díjak odaítéléséről döntő kuratóriumok azt a szempontot tartották szem előtt, hogy melyek a közmédia céljai, feladatai és azok miként teljesültek.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a közmédia díjátadó ünnepségén a Márványteremben 2019. március 14-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Malya Lilla vehette át a belföldi tudósítók elismerését szolgáló Maszák Hugó-díjat, amely a Magyar Távirati Iroda egyik alapítójának állít emléket.

Forrás: vasarhely24.com