Echo TV: „Márki-Zay Péter miatt szűnt meg a Vásárhelyi Televízió”

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség Márki-Zay Péter gyanús lakásátjátszása ügyében – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az MSZP-s Nagy Ernő lányának juttatott főtéri önkormányzati lakás ügyében Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás fideszes képviselők mellett más is a hivatalos szervekhez fordult.

Arról korábban a Hír TV számolt be, hogy áron alul, négyzetméterenként százezer forintért jutott egy belvárosi lakáshoz az egyik hódmezővásárhelyi szocialista önkormányzati képviselő lánya. A frekventált helyen lévő lakást ráadásul úgy kapta meg, hogy képviselő apja a lakásügyi tanácsadó testület elnöke is egyben.

“A mai napon egyértelműen és minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Márki-Zay Péter egy korrupt politikus” – jelentette ki Hegedűs Zoltán a botrány kirobbanása után. A vásárhelyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője közölte, a birtokukba került iratok alapján kijelenthető, hogy a város polgármestere jogszabálysértően adott el egy lakást 5 millió forintért a belvárosban, pedig a környékbeli lakások ennek a többszörösét érik.

“Kezünkben van az a szerződés, amit december 21-én látott el kézjegyével Márki-Zay Péter, ebben adta el ezt a bizonyos belvárosi lakást. Annyit érdemes még tudni, hogy 40 százalékos kedvezménnyel tette mindezt. Tehát ezt a 8,4 millióra értékelt lakást 5 millió forintért játszotta át, mondanám a párttársa, de nincs pártja, az MSZP-s támogatója lányának” – fogalmazott Hegedűs Zoltán, írja a PestiSrácok.hu

A Nagy Ernő-féle lakásügyben a Fidesz vásárhelyi frakcióvezetője képviselőtársával, Cseri Tamással közösen rendőrségi feljelentést tett, és becsatolta a rendelkezésre álló dokumentumokat. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket a feljelentéssel, a nyomozással kapcsolatban.

A PestiSrácok.hu cikkéből közben kiderült, ugyanebben az ügyben Tényi István is a hatósághoz fordult, és feljelentést tett. A portálhoz eljutott rendőrségi határozat szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt meg is indította ismeretlen tettes ellen a büntetőeljárást, ám a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes a nyomozás lefolytatására végül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

Márky Zay Péter a fenti botrányon kívül egy másik nyomozás miatt is aggódhat a PestiSrácok szerint: a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt is eljárást indított, miután egy feljelentés szerint Hódmezővásárhely vezetése 170 millió forint értékben, fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a strand víztisztító berendezésének megépítésére.

Forrás: pestisracok.hu