Kiderítettük: ezért folyik sárga és „szagos” víz a csapból Algyőn!

Másfél hete tapasztalhatják a joggal aggódó algyőiek, hogy a csapból folyó ivóvíz szennyvíz szagot áraszt, megjelenésében pedig sárgás-zavaros – jelezte egy olvasónk. A helyi lakosok így nemhogy inni nem isznak belőle, de még fürdeni sincs gusztusuk a vízben. Mi történhetett, és mi várható Algyőn?

Valami bűzlik Algyő nagyközségben! Éspedig ezúttal nem más, mint a csapból folyó ivóvíz, ami bizony több mint kellemetlen. Utánajártunk a problémának!

Az algyői „nem túl bizalomgerjesztő” vízhelyzetről egy olvasónk számolt be lapunknak, aki több helyi lakos felháborodását is eljuttatta hozzánk.

Sárga és „szagos” víz folyik a csapból Algyőn - a vízmű szerint nemsokára helyreáll a rend 1

 

Az ügyben megkerestük a Szegedi Vízmű Zrt.-t., ahonnan azt a választ kaptuk: március 1-jén csőtörés történt a vízellátást elsődlegesen biztosító 1000 mm átmérőjű vízvezetéken, amelyen az Algyő felett található úgynevezett Északi Vízmű telepről „érkezik” az ivóvíz Algyőre és Szegedre.

A meghibásodás helyszíne a szegedi Pihenő utca és Erdőszéli út sarkán volt. A vízmű erről állítása szerint azonnal értesítette az algyői önkormányzatot és több médiumot is.

– A szakemberek már elvégezték a hibajavítást, jelenleg március 11. és 14. között éjszakánként ennek az ivóvíz távvezetéknek a tisztítása zajlik, ami hibajavítások esetén alkalmazott eljárás, mielőtt ismét üzembe helyezzük a vezetéket

– tájékoztatott a vízmű.

Arra a kérdésünkre, hogy várható-e a hiba miatt a lakosoknak valami változás a számláikban, azt a választ kaptuk, hogy nem: a víziközmű szolgáltatási folyamat része az előre nem tervezhető meghibásodás is, így a javítással, hibaelhárítással együtt járó átmeneti vízszolgáltatási problémák is.

Mindent összegezve, ha minden igaz, akkor hamarosan újra tiszta lesz a víz a Tisza-parti nagyközségben…

Borítókép: Illusztráció