Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek

A 2016-ban megkezdett, és lassan teljesen megvalósult Kerékpárút építés Hódmezővásárhely Közigazgatási területén címet viselő pályázat kiegészítő programsorozatának mai állomásán a vásárhelyi felnőttek mérettették meg elméleti és gyakorlati közlekedési tudásukat.

Közel harmincan vettek ma részt a vásárhelyi Hódtói Skate Parkban megszervezett kerékpáros megmérettetésen.

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 1

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 2

A hat, öt főből álló csapat tagjait a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, a Hód-Fürdő Kft., a HVSZ Zrt., a HMSZ Zrt. és az önkormányzat dolgozói, valamint a Németh László Gimnázium és Általános Iskola végzős diákjai alkották.

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 3

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 4

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter köszöntő beszédét követően a résztvevők a helyi rendőrkapitányság által felállított akadálypályát kellett, hogy teljesítsék. Mindezt megelőzte egy, az elméleti oktatás felfrissítése gyanánt létrehozott kresz-teszt.

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 5

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 6

Márki-Zay Péter kiemelte, hogy a kerékpárút fejlesztése és az ezzel kapcsolatos elméleti és gyakorlati programok azt a célt szolgálják, hogy a város és a környékbeli lakosok biztonságosan tudjanak a nap bármely szakaszában a pályázat által kiépítésre került útvonalakon közlekedni.

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 7

A verseny résztvevőit többek között pólókkal, láthatósági mellényekkel, kerékpárra szerelhető lámpákkal és műzli szeletekkel jutalmazták.

Kerékpáron jeleskedtek a vásárhelyiek 8