Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 9

Idén kétszer is megmutathatjuk erőnket. Meghatározhatjuk, milyen irányba haladjon Európa és eldönthetjük, szeretett városunk fejlődik, vagy marad ott, ahol tavaly február óta van – hívta fel a figyelmet Grezsa István képviselő, miniszteri biztos a Fidesz vásárhelyi szervezetének mai megemlékezésén, amelyen mintegy 500-600 fő gyűlt össze.

A Kossuth-szobornál megjelent tömeget Benkő Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte, majd Torma Evelin szavalta el Petőfi Sándor A szabadsághoz című versét.

Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 1

Ünnepi beszédet Grezsa István mondott. A fideszes képviselő kiemelte, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc a magyar önazonosság megújulásának ünnepe, amikor megszületett az első független, felelős magyar kormány és amikor lefektették a modern Magyarország alapjait.

– Az akkori hősök azokért az értékekért küzdöttek, amiket mi ma már természetesnek veszünk, sőt, sokszor el is felejtjük azokat. Holott ezek nem maguktól értetődőek. A kommunizmust ugyan átvészeltük, azonban az utódaik ma is itt járnak köztünk Hódmezővásárhelyen és szerte Európában – emlékeztetett a miniszteri biztos. Kifejtette, onnan lehet felismerni ezeket az embereket, hogy a hatalom érdekében akár az ördöggel is összefognának, és ha ők az irányítás közelébe kerülnének, építés helyett csak rombolnának.

Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 8

– Őket hívjuk ma ellenzéknek. Ismerjük már szóvirágaikat, ugyanis egy éve Vásárhelyen is hallhatjuk azokat eleget. Úgy vélik, kirekesztő és ósdi az, aki nem akarja idegen kultúrájú emberekkel megosztani a nemzeti örökségét, és csak az a jó demokrata, aki nem fogadja el egy demokratikus választás eredményét – mutatott rá Grezsa István.

A városatya szerint azonban ez számukra csak egy kommunikációs trükk, ami jól mutat a tarka-barka zászlóikon.
A felelős minisztériumokat hiányolják, holott egy adócsoport irányítása is problémát okoz nekik, illetve testvériséget kínálnak, de a velük egyet nem értőket erőszakkal akarják elkergetni –  véli a politikus.

Hangsúlyozta: május 26-án ismét lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk erőnket. Ismét megmutathatjuk, mit jelent a demokrácia, és dönthetünk arról, milyen irányba haladjon Európa. – Mi a nemzetek Európájában hiszünk, és úgy gondoljuk, jogunk van eldönteni, kivel élünk együtt. Most évtizedekre eldőlhet a kontinens sorsa – szögezte le Grezsa.

Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára!

Idén azonban egy másik választás elé is nézünk. – Hosszú úton jutottunk Kossuth Lajos híres vásárhelyi toborzóbeszédétől polgármesterünk zavart keltő médiaakcióiig – jelentette ki a politikus, aki szerint ennek az évnek a tétje az, hogy Vásárhely visszatér-e a fejlődés és a gyarapodás útjára, vagy marad ott, ahol tavaly február óta van.

Úgy látja, amíg más megyei jogú városok fejlődnek, addig Vásárhely egy színes, összetákolt buszmegállóval hívja fel magára a figyelmet.
– Éppen ezért egy olyan városvezetőre van szükség, aki nem megosztja, hanem egyesíti erőinket. Egy olyan ember kell, aki nem a zavaros téveszmék utazó nagykövete Kübekházától Londonig, hanem egy élhető, 21. századi település felépítésének elkötelezettje – jelentette ki Grezsa István.

Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 3

A megemlékezés a virágok elhelyezésével ért véget. Az ünnepségen Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is fejet hajtott a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 11 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 2 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 4 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 5 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 6 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 7 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 10 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 12 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 13 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 14

Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 19 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 21 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 17 Grezsa István: az év tétje, hogy visszatérünk-e a gyarapodás és a fejlődés útjára! 16

Fotók: Fidesz Hódmezővásárhely Facebook-oldal/ Vári Dénes