A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 7

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai fantasztikus ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848. március 15-én történtekre. A kicsik versekkel, dalokkal és táncos koreográfiákkal készültek, így idézték fel a történelmi eseményeket.

Reggel 8 órakor kezdődött az iskolában az az ünnepi műsor, melyet a negyedik osztályos tanulók mutattak be a tanároknak és diáktársaiknak. Török Ágnes Andrea, az intézmény alsó osztályosok munkaközösségének elnöke lapuknak elmondta, hogy ötven kisdiák vett részt a műsorban, melyben a március 15-i forradalmat idézték fel versekkel, énekekkel és táncos koreográfiákkal.

A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 3

A gyerekeket hat tanár készítette fel és január óta folyamatosan készültek a mai rendezvényre, hogy igazán méltó módon emlékezzenek meg a magyar történelem egyik legjelentősebb eseményéről.

A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 2

A műsor után a diákok a tanórákon március 15-vel kapcsolatos témákat dolgoztak föl a nap további részében. Valamint az iskolában a Dominó-napot is tartottak, amellyel a jövőhéten megrendezésre kerülő fenntarthatósági téma hetére készültek. A rendezvényen a gyerkőcök egy iskolai vetélkedőn mérhették össze tudásukat, valamint egy képet is kiraktak dominókból.

A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 4

Az intézmény igazgatója, illetve igazgató helyettese a hetedik osztályosokkal Erdélyben emlékeztek meg a történelmi eseményekről, a Határtalanul! program keretein belül.

A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 5 A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 1 A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 9 A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 8A Kertvárosi Iskola apróságai ünnepi műsorral készültek 6