Kosársuli: Megfogyva bár, de törve nem…

Március 14-én, csütörtökön utolsó előtti alapszakaszos hazai bajnokiját játssza a Vásárhelyi Kosársuli. 18 óra 30 perctől a KTE-Duna Aszfalt ellen harcol a győzelemért Tóth Tamás csapata – amelynek voltak felhőtlenebb hetei is a szezon során.

„Nehéz helyzetben várjuk a Kecskemét elleni mérkőzést több szempontból is. Sajnos Egerben két kulcsjátékosunk megsérült, így kényszerűségből ki kell hagyják a találkozót. Molnár Bencének a bokája ment ki csúnyán, míg Béres Nándornak egy lepattanóharc közben az orrát törték el. Mindketten több hetet is kihagyhatnak.

Nem a legjobb előjelekkel várjuk a meccset, mert többen sérüléssel bajlódnak, így jóval nagyobb részt kell a kiegészítő embereknek vállalni. Úgy gondolom, meg tudják oldani a rájuk bízott feladatot és a megnövekedett játékperceikből adódó lehetőséggel élni tudnak” – számolt be a rossz hírektől vezetőedzőnk. Mint ismeretes, a vasárnapi egri mérkőzést rendkívül szoros végjátékban veszítettük el, hazai pályánk azonban eddig bevehetetlen várként szolgált az NB I/B Zöld csoportjának 2018/19-es kiírásában.

„Nagy lehetőséget szalasztottunk el Egerben, hiszen háromszor is vezettünk tíz ponttal, de Kovács Józsefen kívül senki sem hozott extrát és közepes teljesítményekkel nem lehet ezen a szinten már meccset nyerni, főleg nem idegenben. 35 percig kiváló játékvezetés volt, de a végjátékban több véleményes ítélet született a kárunkra, de nem ebben keressük a vereségünk okát, mert kihagytunk 13 büntetőt és több rossz döntést is hoztunk. Sokkal többet várok el a játékosaimtól, sokkal koncentráltabb teljesítményt. A második félidőben túl sok pontot kaptunk, ezen javítanunk kell a hátralévő fordulókban.”

S hogy mi várható a csütörtöki találkozón? „A kecskeméti fiatalok nagyon szimpatikusak számomra, mert minden egyes fordulóban hasonló játékerőt képviselő csapattal állnak ki, így nincsen meglepetés győzelmük illetve vereségük sem, ezzel nem befolyásolják a bajnokság végkimenetelét, mint a másik két U23-as csapat többször. Rengeteget fejlődtek egyénileg és csapatként is a szezon során, kiváló munkát végzett Forray Gábor és Váradi Kornél. Nem szabad lebecsülni a kecskeméti társaságot, mert egy percig sem adják fel a meccseket, küzdenek a végső dudaszóig becsülettel” – mustrálta az ellenfelet Tóth Tamás.

„Egyetlen cél lebeg csütörtök este a szemünk előtt, mégpedig a győzelem! Nem számítok sem szép, sem könnyű mérkőzésre, szerintem kevés pontos találkozó lesz, amit reményeim szerint mi fogunk megnyerni szoros csatában. Az eddigi hazai meccseinken egyre több néző látogatott ki, ami erőt ad a nehéz percekben a srácoknak. Éppen ezért nagyon bízok benne, hogy a hétköznap ellenére is, csütörtökön este szépen meg fog telni ismét a lelátó, amit motivált játékkal hálálnánk meg!”

A Vásárhelyi Kosársuli-KTE-Duna Aszfalt bajnoki mérkőzés csütörtök este 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban.

A mérkőzésekre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés továbbra ingyenes!

Legyünk minél többen! Hajrá, Kosársuli!

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu