Visszalépett a lakásvásárlástól Nagy Ernő lánya – Hegedűs: bebizonyosodott, hogy korrupció történt

Mégsem kell a Kossuth téri önkormányzati bérlakás Nagy Ernő lányának, aki felmondja a várossal az adásvételi és a bérleti szerződést is. A szocialista politikus ma elismerte, hogy több hibát is elkövetett, amikor segített abban, hogy Sz. Annamária önkormányzati ingatlant kapjon Vásárhelyen. Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője szerint a visszalépéssel tulajdonképpen bebizonyosodott, hogy egy súlyos korrupciós ügy történt a városban.

Az önkormányzati bérlakásbotránya kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót Nagy Ernő. A szocialista képviselő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke elmondása szerint még 2017 áprilisában kért segítséget Almási István akkori polgármestertől, hogy a nehéz helyzetbe került lánya önkormányzati bérlakást kaphasson Vásárhelyen. Hozzátette, Sz. Annamária 2017 nyarától a mai napig folyamatosan mindenben eleget tett a bérfizetési és egyéb közüzemi díjfizetési kötelezettségeinek, majd a tavaly decemberi adásvételi szerződés megkötése után megkezdte a saját költségén a lakás villanyhálózatának felújítását, ami eddig legalább 400 ezer forintba került.

Ismertette, a Kossuth téri lakás lakhatatlan állapotban volt, ezért nem élt abban a lánya, és való igaz, hogy a lakásügyi testület elnökeként tavaly év végén a közüzemi szolgáltatók nullás igazolása nélkül írta alá a bérleti szerződés meghosszabbítási kérelmét Sz. Annamáriának, de tudta, hogy nem áll fenn semmiféle tartozás.

Nagy Ernő úgy véli, több hibát is elkövetett az ügy során. Például a lánya kérelmének előterjesztésén nemcsak tartózkodnia kellett volna a szavazáskor, hanem nem is kellett volna részt vennie az ülésen, illetve azt is hibának tartja, hogy az új városvezetést kellemetlen helyzetbe hozta.

– A személyem és a leányom elleni nemtelen támadás lehetetlenné tette, hogy a leányom megvegye ezt a lakást, és bejelentette a polgármesternek, hogy nem kívánja fenntartani a megkötött adásvételi és lakásbérleti szerződést

– jelentette ki a szocialista képviselő, aki kiemelte, Márki-Zay Péter semmit nem tudott a közel kétéves ügyről.

– Ha a jövőben úgy döntök, hogy az esetleges formai hibák miatt önmagamtól és önmagammal szemben szankciót vállalok, azt kifejezetten az új önkormányzati vezetésre és a város lakosainak békéje érdekében teszem

– fogalmazott a városatya, hozzátéve, nem történt lakásmanipuláció.

Visszalépett a lakásvásárlástól Nagy Ernő lánya – Hegedűs: bebizonyosodott, hogy korrupció történt 1

A sajtótájékoztatón elhangzottakra Hegedűs Zoltán reagált. A Fidesz-frakció vezetője szerint a visszalépéssel mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy súlyos korrupciós ügyről hullt le a lepel.

– Nagy Ernő lényegében elismerte, hogy Márki-Zay Péterrel és Kis Andreával közösen 5 millió forintért egy Kossuth téri lakást akart átjátszani a lányának, és próbálja kimosdatni a polgármestert és az alpolgármestert

– hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki kiemelte: biztosan tudott az esetről Márki-Zay és Kis Andrea, mivel az adásvételi és a bérleti szerződésen ott van a két aláírás. Ismét felszólította Nagy Ernőt, hogy alkalmatlansága és méltatlansága miatt mondjon le a lakásügyi testület éléről és a képviselői posztjáról is.

Hegedűs még elmondta, nem igaz Nagy Ernő azon állítása, hogy a vagyonrendelet szerint a polgármester jogosult a közgyűlés jóváhagyása nélkül 10 millió forintig adásvétel aláírására. Ugyanis ezt nem a helyi rendelet, hanem az önkormányzatok gazdálkodásáról szóló törvény szabályozza.

A frakció már megtette a feljelentést az ügyben, amit ezután sem vonnak vissza, ugyanis továbbra is tartják, hogy hivatali visszaélés és hűtlen kezelés történt.