A kormány családvédelmi akcióterve sokféle élethelyzetre kínál megoldást

A családvédelmi akcióterv nagyon sokféle élethelyzetre kínál megoldást – mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában -írja az origo.hu.

Kardosné Gyurkó Katalin kiemelte: minél rugalmasabb a támogatási rendszer, annál jobb, hiszen a családok különböznek, így eltérő segítségre van szükségük.

Elmondta,a családvédelmi akcióterv bejelentése után számos megkeresés érkezett az egyesülethez,amelyek alapján kétszáz kérdést gyűjtöttek össze és továbbítottak az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi).Mind a hét ponthoz érkeztek kérdések, amelyek szerint a legnépszerűbb intézkedések a babaváró támogatás és a gépkocsikedvezmény– fűzte hozzá.

A NOE elnöke szerint,aki most gyermeket vállal Magyarországon, maximális segítséget kap az államtól, hiszen a nagymama gyeddel, a négygyermekes anyák adómentességével és a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) életen át tartó segítséget nyújt a kormány.A családvédelmi akcióterv hét pontjából négy már július elsejétől indul.

Forrás: origo.hu

Kép: pixabay.com