Márki-Zay Péter

Kecskeméti Rita képviselőasszony adta át a polgármesternek az apró ajándékot, hogy amikor vidéken, vagy külföldön tartózkodik, akkor is közel legyen a szívéhez Vásárhely.

Nőnap alkalmából nem csak a gyengébbik nem képviselőinek kedveskedtek a mai vásárhelyi közgyűlésen, hanem Márki-Zay Péternek is. Kecskeméti Rita szólalt fel mintegy két órányi vita után, hogy felhívja a figyelmet: sem a polgármesternek, sem a Fidesz-frakciónak nem válik kárára, ha felidézik az ülés előtti hangulatot, amikor a testület férfitagjai egy-egy szál virágot nyújtottak át a díszteremben helyet foglaló hölgyeknek.

– Jó érzés megtapasztalni, hogy a hosszú hónapok után ismét emberi módon tudunk itt viselkedni. Ezért engedje meg, hogy a hölgyek és a Fidesz-frakció nevében mi is megajándékozzuk önt – mondta a városvezetőnek Kecskeméti Rita.

Közgyűlés Vásárhelyen – 8 órától élő! 10

Mivel Márki-Zay Péternek már van „Azért a víz az úr!” és „Mindenki Magyarországa Mozgalom” mintázatú nyakkendője, ezért a frakció úgy gondolta, hogy a repertoár bővüljön most egy humoros, Hódmezővásárhelyhez kötődő ruhadarabbal is. – Ha polgármester úr vidéken, vagy külföldön tartózkodik, akkor is közel fog állni a szívéhez a város – indokolta a döntést a képviselőasszony.

A nyakkendőn egy közlekedési tábla és a „Hódmezővásárhely lejtmenetben” felirat látható, ami sajtótájékoztatókon is előkerült már.

Közgyűlés Vásárhelyen – 8 órától élő! 11

Márki-Zay Péter az átvétel után elmondta, csak szűk baráti körben viseli majd a nyakkendőt, ahol valóban tréfaként fogják fel a mondanivalóját. Valamint hozzátette, ő egy másik ajándékot is kér, mégpedig azt, hogy együttműködés alakuljon ki a város érdekében.